Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Voda ke koupání v hradeckém kraji většinou vyhovuje, horší je třeba v Jinolicích

Voda v přírodních koupalištích v Královéhradeckém kraji je většinou vhodná ke koupání. Zhoršenou jakost vody způsobenou zvýšeným počtem sinic a chlorofylu-a zaznamenaly rozbory v Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku. Hygienici upozorňují na mírně zvýšenou pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při koupání v této nádrži, uvedla dnes na webu Krajská hygienická stanice (KHS) Královéhradeckého kraje. Po koupání v Oborském rybníku je proto doporučeno osprchovat se čistou vodou.

Zhoršenou jakost vody zjistily v tomto týdnu také rozbory vody ve Stříbrném rybníku v Malšově Lhotě na okraji Hradce Králové a na koupališti ve Vejsplachách ve Vrchlabí na Trutnovsku. Také tam hygienici doporučují se po koupání osprchovat.

Voda vhodná ke koupání bez omezení je podle rozborů z tohoto týdne na koupališti Dachova u Hořic na Jičínsku, v Sobotce na Jičínsku, Mladých Bukách v Sejfech na Trutnovsku a na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem. V pořádku by měla být i voda v přehradě Rozkoš u Velké Jesenice na Náchodsku, vyplynulo z rozborů vody odebrané v pondělí.

Hygienici zveřejnili výsledky rozborů vody odebrané 18. července na koupališti Včelné v Rychnově nad Kněžnou a 20. července na koupališti Pecka na Jičínsku, i tam by měla být voda v pořádku.

"Na všech umělých koupalištích v kraji je voda ke koupání vyhovující," uvedla mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Koupání už je pasé v Dolcích

Koupací sezona kvůli špatné kvalitě vody zatím v Královéhradeckém kraji skončila na koupališti v Dolcích u Trutnova, rekreační areál Dolce zůstal v provozu.

U koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí podle hygieniků nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Jakost vody sledují pouze na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Koupání na ostatních nekontrolovaných vodních plochách je na vlastní nebezpečí.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v hradeckém kraji většinou vyhovuje, horší je třeba v Jinolicích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.