Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ve Dvoře Králové hořela kůlna, majitel u ní nechal dýmák s popelem

Popelem lehla dnes dopoledne kůlna na zahradě rodinného domu ve Dvoře Králové nad Labem. Hasičům se oheň podařilo dostat rychle pod kontrolu a díky tomu se nešířil na další stavby v okolí. Příčinou požáru byla nedbalost při manipulaci s nevychladlým popelem z včelařského vybavení.

Pět jednotek hasičů vyjíždělo krátce před polednem k požáru kůlny, která se nacházela na zahradě rodinného domu ve Dvoře Králové nad Labem. V okolí kůlny, ze které šlehaly plameny, byly ještě dvě další kůlny a pergola. Díky včasnému zásahu hasičů byly tyto objekty uchráněny.

Z ohořelé kůlny museli hasiči vynést a postupně zchladit dvě propanbutanové lahve. Později dorazil na místo také vyšetřovatel hasičů, který stanovil i příčinu požáru. V kůlně bylo umístěno i včelařské vybavení.

„Následně byl mimo objekt zjištěn i zapálený dýmák, se kterým během dokrmování včelstev pracoval uživatel kůlny. Dýmák byl již používán i v předchozím krmení včelstev a obsahoval stále žhavou částici, která při plnění, před opětovným zapálením, vypadla a iniciovala požár. Příčinou vzniku požáru byla tedy nedbalost při manipulaci s nevychladlým popelem, který opět prokázal své izolační vlastnosti a svou zrádnost,“ sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Škoda po požáru je vyčíslena na sedmdesát tisíc korun. Uchráněný majetek je v hodnotě dvou set tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky kůlna, Dvůr Králové nad Labem, požár, dýmák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové hořela kůlna, majitel u ní nechal dýmák s popelem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.