Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Pacienty v hradecké nemocnici zklidňují Muchláčci, vyrábí je na psychiatrii

Pacientům s psychickým neklidem hospitalizovaným na III. interní gerontometabolické klinice hradecké nemocnice pomáhají ke zmírnění neklidu látkové hračky, takzvaní Muchláčci, které v rámci pracovní terapie vyrábějí pacienti psychiatrické kliniky.

Pacienti již dostali několik desítek kusů těchto výrobků, které jim zůstávají i po propuštění z nemocnice. "Pozitivní vliv na úspěšnost péče o pacienty má jejich pocit bezpečí a důvěry. Právě látkoví Muchláčci jim pomáhají tento pocit navozovat. Pečlivě vybíráme barvu, materiál a způsob provedení pro bezpečnost a účelnost. Již první rozdaní Muchláčci potěšili a dokázali zklidnit nervozitu, neklid související s neznámým prostředím a ruchem oddělení,“ uvedla vedoucí sestra JIP III. Interní gerontometabolické kliniky Mgr. Jitka Pánková.

Na Psychiatrické klinice FN HK je pracovní terapie součástí léčby, pacienti v minulosti vyráběli například i hračky pro dětské pacienty či figurky andělů pro zdravotníky na covidových odděleních. „Pacienti mají radost, že jejich výrobky mohou pomoci dalším lidem a jejich práce tak má smysl,“ uvedla pracovní terapeutka Bc. Michaela Bittmanová, která se na výrobě podílí s kolegyní Lenkou Malínskou.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNHK

Štítky FNHK, Muchláček, psychiatrická klinika, Hradec Králové, pacient, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienty v hradecké nemocnici zklidňují Muchláčci, vyrábí je na psychiatrii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.