Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Turisté se dneska na Sněžku lanovkou nedsotanou, vítr ji zastavil

Turisté, kteří se dneska chtěli svést lanovkou na Sněžku, musí změnit plány. Kabinová lanovka kvůli silnému větru stojí. Funguje pouze dolní úsek na Růžovou horu.

Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky na Sněžku, dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu byl v provozu. Lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli na webu vlekaři. Situace se během dne může změnit. Podle dat z měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu Sněžky měl dnes ráno na Sněžce vítr v nárazech rychlost přes 80 km/h, teplota se tam pohybovala kolem 12 stupňů Celsia.

Když horní úsek lanovky není v provozu, turisté se z Růžové hory na Sněžku mohou vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku je o prázdninách v provozu od 08:00 do 19:00.

U nedaleké hřebenové Luční boudy v nadmořské výšce 1415 metrů bylo ráno zataženo, 13 stupňů Celsia a vítr dosahoval rychlosti přes 20 km/h, uvedla na webu horská služba.

Sněžka s výškou 1603 metrů nemá podle Správy KRNAP ve středoevropském prostoru obdoby. Má tvar trojbokého jehlanu, který ční nad krkonošské hřebeny volně do atmosféry. Proto je klima navzdory nevelké nadmořské výšce arktické a velehorské, často ani neodráží celkový ráz počasí v Krkonoších.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto krkonose.eu

Štítky ČR, rekreace, počasí, lanovky, Sněžka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté se dneska na Sněžku lanovkou nedsotanou, vítr ji zastavil  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.