Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Voda ve Wake parku je v pohodě, hůř je na tom Stříbrný rybník

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji je v kontrolovaných nádržích většinou v pořádku. Kontrolou prošel hradecký Wake park, na Stříbrném rybníku u Hradce Králové byla zjištěna zhoršená jakost vody.

"Na všech umělých koupalištích v kraji je voda ke koupání vyhovující," uvedla mluvčí hradecké Krajská hygienická stanice Veronika Krejčí. Podle výsledků vzorků vody z minulého týdne byla voda v pořádku také v přehradě Rozkoš u Velké Jesenice na Náchodsku, v koupališti ve volné přírodě v Dachovech u Hořic na Jičínsku, v Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem i v nádržích v Sobotce na Jičínsku a v Mladých Bukách Sejfech na Trutnovsku. V Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku bylo potřeba pouze počítat se sníženou průhledností vody, jinak byla voda vhodná ke koupání.

Hygienici minulý týden kvůli zhoršené kvalitě vody doporučovali osprchovat se čistou vodou po koupání ve Stříbrném rybníku a v rybníku Vejsplachy u Vrchlabí na Trutnovsku. Hradecká KHS vzhledem k vývoji počasí upozorňuje, že výsledky laboratorních rozborů platí k uvedenému datu odběru. U koupališť ve volné přírodě tak nelze vyloučit změnu v jakosti vody ke koupání v důsledku přívalových srážek.

Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde kvalitu vody nemonitorují, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí. Kvůli závadné vodě už skončila koupací sezona na koupališti ve volné přírodě v Dolcích u Trutnova. Rekreační areál Dolce zůstal v provozu.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ve Wake parku je v pohodě, hůř je na tom Stříbrný rybník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.