Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hradec Králové chce pořídit další mlžné brány. Ta u Alessandrie má úspěch

Na začátku prázdnin se v Hradci Králové objevila úplně první mlžná brána. Zaměstnanci technických služeb ji postavili kousek od autobusové zastávky Alessandria. Podle informací radnice si ji veřejnost pochvaluje. Proto ve městě vzniknou další.

Nové brány budou do konce července stát na Malém, Riegrovo a Ulrichovo náměstí, a také ke Grandu. Radnice za ně zaplatí celkem 150 tisíc korun bez DPH.  

„Pořízení první mlžné brány, kterou jsme umístili u autobusové zastávky Alessandria, bylo pilotním projektem. Potřebovali jsme počkat na reakce veřejnosti, jestli bude o takovou formu ochlazení v horkých letních dnech zájem,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek Pavel Vrbický (Piráti). 

Nerezová brána má 11 vodních trysek a po zmáčknutí tlačítka funguje 15 vteřin. „Kromě chlazení je výhodou brány i její odolná konstrukce a skladnost. Po použití se dá snadno přesunout a uskladnit,“ vyzdvihuje ve zprávě Tomáš Pospíšil, ředitel Technických služeb Hradec Králové.  

Město uvedlo, že mlžná brána patří k opatřením, které mají pomoci s ochlazením města v tropických dnech. V Hradci Králové už funguje například i 11 mlhovišť.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, Alessandria, Ulrichovo náměstí, mlžná, brána, ochlazení, léto, město, centrum, technické, služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Dvořák

Zmínky o nesmyslném rozhazování vždy potěší. Nedávno byla v hradecké svk výstava fotografií improvizovaných přístřešků hradeckých bezdomovců. Někteří hradečáci trpí, zatímco asociální hovada na radnici vymýšlejí, jak zpronevěřit co nejvíce peněz. Jděte kurva do prdele.

Pondělí, 24. července 2023, 11:27Odpovědět

Hradec Králové chce pořídit další mlžné brány. Ta u Alessandrie má úspěch  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.