Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

K tenisovému centru v Hradci Králové vede nová cesta, zlepší se tady i parkování

Nová příjezdová cesta k tenisovému centru DTH na Pražském předměstí je hotová dřív, než bylo v plánu a město se po dohodě s dodavatelem rozhodlo, že sem pustí auta. Ještě na to potřebuje razítko od úředníků.

Začátkem března letošního roku byla zahájena stavba nové komunikace k tenisovému centru DTJ na hradeckém Pražském Předměstí. Kromě nové silnice muselo dojít také k úpravě dopravního značení na Rašínově třídě, dále v oblasti vzniká nová cyklostezka napojující se na podjezd po Rašínovou třídou a rozšiřují se možnosti parkování. Samotná komunikace bude do konce července hotová, proto se město dohodlo s dodavatelem na jejím předčasném užívání, žádost bude město na stavební úřad podávat v následujících týdnech. Zbytek prací bude ale i nadále pokračovat, s kompletním dokončením díla se počítá v únoru. Celá akce vyjde na zhruba 34,4 milionu korun bez DPH, z toho více než 6,7 milionu bude hradit Ředitelství silnic a dálnic, zbytek investice bude financován z městského rozpočtu.

Původní panelovou a z části šotolinovou cestu nahradí přibližně 350 metrů dlouhá asfaltová cesta. „Práce zatím postupují podle plánu, v těchto dnech se komunikace asfaltuje, což by mělo být do konce měsíce hotové. Chtěli jsme už trochu ulevit řidičům a dát jim možnost komunikaci využívat, proto jsme včera v radě města projednali a schválili dohodu se zhotovitelem o možnosti předčasného užívání komunikace,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek. Nyní město připravuje další materiály, aby žádost o předčasné užívání komunikace mohlo podat na stavební úřad. „Věříme, že se nám podaří komunikaci uvést do provozu v září nebo říjnu,“ doplňuje náměstek Řádek.

Součástí této investiční akce je také vybudování 64 nových parkovacích míst a podél cesty přibyde dalších 24. Pozemní komunikaci ještě doplní nová cyklostezka. Naváže na podjezd pod Rašínovou třídou a bude pokračovat podél Labe směrem k tenisovému areálu, kde se napojí na stávající cyklostezku vedoucí k vodní elektrárně Hučák. „V následujících týdnech bude zhotovitel provádět stavební úpravy na křižovatce ulic Veverkova a Jungmannova. Mimo jiné bude také ve Veverkově ulici postaven ostrůvek, aby bylo zajištěno bezpečnější přecházení přes silnici,“ dodává náměstek Řádek. S dokončením všech prací včetně kolaudace město počítá v únoru příštího roku.

Na novinkách a úpravách v lokalitě město spolupracuje s Ředitelstvím silnic a dálnic, které zajišťuje jednu z etap prací. Na Rašínově třídě bude provedeno nové dopravní značení včetně vyznačení odbočovacích pruhů. Práce se dotknou také úprav přilehlé zeleně. Za svou část ŘSD zaplatí více než 6,7 milionu korun, zbytek investice, přibližně 27,6 milionu korun, bude ze svého rozpočtu hradit město.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook DTJ

Štítky tenis, parkování, Hradec Králové, cyklostezka, Lukáš Řádek, Ředitelství silnic a dálnic, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Dvořák

Je hezké se dočíst, že za x milionů vybudovali silnici tam, kde silnice je, a že vybudují cyklostezku tam, kde už je. Nebylo by lepší je budovat raději tam, kde nejsou? Mi to připomnělo tu jejich absurdně předraženou lávku u Aldisu. Budují mosty tam, kde už jsou, ale že od mostu u nemocnice není přes Labe jedinej pořádnej most, jim je ukradený. Jako v Kocourkově.

Sobota, 22. července 2023, 07:23Odpovědět

K tenisovému centru v Hradci Králové vede nová cesta, zlepší se tady i parkování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.