Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dopravu na hlavním průtahu Trutnovem zkomplikuje oprava mostu

Hlavní tah z Trutnova na Jičín čeká uzavírka. Ředitelství silnic a dálnic ČR zde brzy zahájí opravu mostu, která potrvá do konce října. Řidiči se nevyhnou objízdným trasám.

Ve čtvrtek 27. července začne oprava mostu přes potok v Jičínské ulici, u křižovatky s ulicemi Letní a U Sokolovny. Dle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR je to nevyhnutelná akce. Současný most bude kompletně zbourán, protože je ve špatném technickém stavu, a nahradí ho zcela nová mostní konstrukce. Práce budou probíhat v poměrně úzkém prostoru, který neumožňuje výstavbu provizorního přemostění, a tak půjde o kompletní uzavírku. Hotovo by mělo být na konci října, do té doby se řidiči musí obrnit trpělivostí.

Pro občany Trutnova se městu podařilo najít řešení, jak stavbu objet, a to přes ul. U Sokolovny. „Provoz bude kyvadlový, řízený semafory. Budou tudy moci projíždět pouze občané Trutnova. Doporučujeme proto všem, aby u sebe měli občanský průkaz, kde mají uvedené trvalé bydliště, kvůli ověření při případné kontrole ze strany Policie ČR,“ upozorňuje David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov. Ostatní řidiči musí využít alternativní objízdné trasy v souladu s dopravním značením, protože ulice U Sokolovny kapacitně nepojme veškerou současnou dopravu. Obyvatelé Vlčic, Pilníkova, Starých Buků a Chotěvic budou moci jezdit přes obec Vlčice a po Vlčické ulici. Stejnou trasou bude projíždět také veřejná meziměstská autobusová doprava. Ostatní vozidla budou vedena přes Hostinné.

Po dobu opravy mostu v Jičínské ulici bude MHD Trutnov zachována, ovšem v lehce pozměněném režimu. Cestující jedoucí linkou č. 2 si na zastávce Trutnov, průmyslová zóna (u Vitesco Technologies Czech Republic, s. r. o.) přesednou do menšího autobusu, který projede přes semafory ulicí U Sokolovny. V opačném směru si cestující přesednou na této zastávce z menšího do klasického autobusu. 

Od čtvrtka 27. července bude také kompletně uzavřena ul. Rekreační v úseku od křižovatky na Dolníky po tábor M.A.S.H., a to pevnou zábranou. Komunikace bude přístupná pouze pěším a cyklistům. „Tuto cestu využívají cyklisté a chodci, často maminky s kočárky nebo s dětmi, směřující do kempu. S ohledem na jejich bezpečnost, aby nedošlo ke střetům, jsme se rozhodli tuto komunikaci uzavřít pro případ, že by si z ní někdo chtěl udělat alternativní objízdnou trasu. Tato komunikace takovému provozu zkrátka nevyhovuje,“ dodává David Jelínek.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Jičín, Vlčice, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na hlavním průtahu Trutnovem zkomplikuje oprava mostu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.