Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Čeká nás nejteplejší víkend tohoto roku. V hradeckém kraji naměříme až 35 stupňů

Královéhradecký kraj zažije nejteplejší víkend tohoto roku. Během soboty a neděle se mohou maximální teploty dostat až na 35 stupňů Celsia. I kvůli tomu stále platí varování meteorologů před požáry a zákaz rozdělávání ohňů v našem regionu.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji skoro jasno nebo polojasno, odpoledne na některých místech také oblačno. Páteční teploty se budou v maximech pohybovat od 26 do 29 stupňů Celsia. Už noc by mohla být tropická s teplotami kolem 20 stupňů.  

Nejtepleji bude v sobotu, kdy se mohou maximální teploty vyšplhat mezi 31 až 35 stupňů Celsia. „To vše s jasnou nebo polojasnou oblohou,“ dodává na webu meteorologů Imrich Drapák.  

Vysoké teploty vydrží do neděle. To bude jasno nebo polojasno s teplotami od 30 do 34 stupňů Celsia. V druhé polovině odpoledne už se mohou přidat přeháňky nebo bouřky.  

Následující týden výrazné ochlazení nepřinese. Do středy se budou teploty držet kolem 30 stupňů Celsia. Ke konci týdne se začne postupně ochlazovat a rtuť teploměru bude klesat k 25 stupňům. Ani v dalším týdnu nebudou výjimečné přeháňky nebo bouřky. Ojediněle i silné.  

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto martinvorel | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, stupeň Celsia, horko, léto, tropy, počasí, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás nejteplejší víkend tohoto roku. V hradeckém kraji naměříme až 35 stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.