Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Nejlepším koupalištěm v hradeckém kraji je Lodín, rozhodli čtenáři Hradecké Drbny

Na začátku července Hradecká Drbna zveřejnila anketu, ve které se našich čtenářů dotazovala na nejoblíbenější koupaliště. 900 čtenářů rozhodlo o tom, že nejoblíbenějším koupalištěm je Lodín. Na druhém místě skončila plovárna Dachova u Hořic a na třetím Flošna v Hradci Králové.

Pro vítězné koupaliště Lodín hlasovalo celkem 360 čtenářů. Koupaliště se nachází kousek od Nechanic zhruba 25 kilometrů od Hradce Králové. Skládá se ze tří vyhřívaných bazénů s nejdelším tobogánem na Královéhradecku. Kromě toho mají návštěvníci k dispozici i dvojitou skluzavku a vodní hřiby včetně brouzdaliště.  

Koupaliště v Lodíně je spojeno i s kempem a má otevřeno každý den od 9:00 do 19:00. A to včetně víkendů. Dospělí za celodenní vstupenku zaplatí 120 korun. Děti do 15 let platí 80 korun. Ceník nadále zvýhodňuje seniory, studenty, ZTP i jejich doprovod.  

Koupaliště a sluneční lázně Dachova u Hořic 

Na druhém místě naší ankety skončilo koupaliště Dachova u Hořic na Jičínsku. Jde o stylovou a historickou plovárnu, kde převažují písčité a travnaté pláže. Uprostřed vodní plochy je dřevěný ostrůvek. Z dalších atrakcí na návštěvníky čeká dvoumetrový skokánek, tobogan, pétanque, hřiště na fotbal, volejbal i plážový volejbal nebo stolní tenis. 

Koupaliště má otevřeno každý den od 10:00 do 19:00. Dospělí za vstupenku zaplatí 80 korun, děti 50 korun. Při návštěvě po 17:00 platí poloviční vstupné. Možností může být i zakoupení permanentky.  

FOTO: Po rekonstrukci se otevírá koupaliště Dachova u Hořic.Vypadá opět jako ve 30. letech

I kvůli pandemii si podařilo dokončit rekonstrukci koupaliště a Slunných lázní Dachova u Hořic. Svým stylem patří koupaliště k jednomu z mála svého druhu v České republice. Opravit se například stihlo historickou budovu s převlékárnami.

Koupaliště Flošna v Hradci Králové  

Koupaliště Flošna se nachází přímo naproti rozestavěnému fotbalovému stadionu v Hradci Králové. Jde o jedno z největších koupališť v Královéhradeckém kraji. Návštěvníci mají k dispozici tři vyhřívané bazény s teplotou vody 26 stupňů Celsia. Součástí je i padesátimetrový plavecký bazén s pěti drahami, rekreační bazén a bazén pro děti. Hlavními atrakcemi jsou velká skluzavka a dva tobogany. 

Flošna v centru Hradce Králové je otevřená každý všední den od šesti, o víkendu od devíti ráno. Brány se zavírají vždy v 20:00. Za vstupné dospělí bez čipových hodinek zaplatí 190 korun, děti do 120 centimetrů 150 korun. Ušetřit se dá pořízením čipových hodinek, které fungují jako jakási peněženka.  

ANKETA: Jaké koupaliště v hradeckém kraji je to nejlepší?

Celkem hlasovalo898 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Hořice, koupaliště Lodín, SNHK

Štítky koupaliště, Lodín, Drbna.cz, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Hořice, bazén, Flošna, Nechanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Nejlepším koupalištěm v hradeckém kraji je Lodín, rozhodli čtenáři Hradecké Drbny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.