Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Lékař jménem Ramsay Dave připravil ženu o sto tisíc. Šlo o dalšího internetového podvodníka

Policie na Jičínsku vyšetřuje další on-line podvod, tentokrát na Jičínsku. Přes sociální sítě oslovil svou oběť údajný lékař Ramsay Dave, který se měl účastnit mírové mise OSN. Po pár dnech dopisování byla podvedená žena o sto tisíc chudší.

„Z jejího výslechu vyšlo najevo, že jí na sociální síti oslovil Ramsay Dave, který jí požádal o to, aby si s ním dopisovala, jelikož je na misi OSN v Jemenu, kde pracuje jako lékař a nemůže si s nikým telefonovat,“ uvádí na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Pár dní si proto psali, ale následně muž ženu poprosil, zda by si k ní nemohl poslat odměnu, kterou dostal ve zlatě. Své oběti tvrdil, že musí na 14 dní odjet a zlato v Jemenu nemá kde schovat. „Následně zaslal ženě konverzaci se zprostředkovatelskou službou, kterou prý vojáci využívají k těmto účelům,“ uvedla mluvčí. V návaznosti na to žena převedla částku ve výši téměř sto tisíc korun. Balík se zlatem však nikdy neobdržela.  

Policie apeluje na občany, aby si při dopisování s cizími lidmi na sociálních sítích počínali maximálně opatrně. I za profilem známého člověka může sedět podvodník.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto LoboStudioHamburg | Pixabay

Štítky okres Jičín, policie, sociální síť, OSN, zlato, Jemen, lékař, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékař jménem Ramsay Dave připravil ženu o sto tisíc. Šlo o dalšího internetového podvodníka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.