Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž v centru Hradce Králové rozlil a zapálil hořlavou látku. Podle svědků se pokusil upálit

Na internetu začala kolovat fotografie muže, který se měl pokusit u budovy Okresního soudu v Hradci Králové podpálit. Podle všeho šlo o psychicky nemocného muže. Podle informací Hradecké Drbny chtěl poukázat na špatný stav opatrovnictví v České republice. K incidentu došlo symbolicky v den, kdy si veřejnost připomíná upálení Jana Husa.

„Muž chtěl poukázal na tragický stav opatrovnictví v České republice, kdy děti jsou beztrestně odebírány z rodin pod absurdními záminkami,“ napsala Hradecké Drbně čtenářka, která byla svědkem události Magdalena Muchová. Ta novináře informovala o tom, že se muž pokusil upálit po dlouhých sporech s institucemi, které mu s přítelkyní odebraly dvě nezletilé děti. To, zda se svědkyně s mužem osobně znala redakci nesdělila.

Sám aktér o svém činu informoval novináře a zástupce institucí e-mailem den předem. „Jsem zvědav, zda si mě někdo z oslovených úřadů včetně kanceláře prezidenta vyslechne ještě před tím, než si na výročí nezapomenutelné osobnosti českých dějin demonstrativně upálím nohy,“ napsal ve své zprávě (jeho jméno redakce zná, sdělovat ho nehodlá). Dále uvedl, že nemá žádné jiné psychické problémy a žije spořádaným životem.

Policie případ potvrdila, ovšem výroky o pokusu o upálení mírní. „Hlídka po příjezdu na místo spatřila muže stojícího na travnatém prostranství před budovou, který kolem sebe demonstrativně rozlil hořlavinu a následně ji zapálil, sám však zjevně zraněn nebyl,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí policie Eva Prachařová. Následně ho policisté zajistili a společně se záchrannou službou převezli na vyšetření.

„Šlo o zásah u psychicky nemocného jednapadesátiletého muže. Neutrpěl ale žádné zranění a byl našimi posádkami převezen do Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ sdělil redakci mluvčí Ivo Novák.

Ani jeho motiv policie nepotvrdila. Případem se nadále bude zabývat a vyšetřovat ho.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magdalena Muchová

Štítky Hradec Králové, Česko, Jan Hus, Drbna.cz, policie, Ivo Novák, Fakultní nemocnice Hradec Králové, sebevražda, oheň, žhářství, poškození

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magdalena Kučerová

Pán vypisuje na Facebooku dlouho. Děti jim byly odebrány, protože tam byla nedostatečná péče a navíc matka dětí provozovala prostituci v bytě, a to i v době, kdy tam děti byly přítomné. Mimochodem o té prostituci psal sám pán, že nevidí důvod, proč kvůli tomu odebrali děti.

Neděle, 9. července 2023, 12:17Odpovědět

Muž v centru Hradce Králové rozlil a zapálil hořlavou látku. Podle svědků se pokusil upálit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.