Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zastupitelé Dvora Králové schválili rozdělení dotací na opravu památek

Město Dvůr Králové nad Labem také v letošním roce přispěje na obnovu vnějšího pláště objektů, které jsou nemovitou kulturní památkou nebo se nacházejí na území městské památkové zóny.

Žádosti, které přišly do příslušného dotačního programu, projednala památková komise a zastupitelé na červnovém zasedání schválili rozdělení prostředků ve výši 400 tisíc Kč. Maximální výše podílu dotace města na celkových výdajích žadatele mohla činit 75 %, minimální výše dotace byla stanovena na dvacet tisíc korun.

Peníze poputují například na konto Náboženské obce Církve československé husitské, a to na opravu střechy nad vstupním portálem do sboru CČH v Letionářské. Konkrétně to bude 130 tisíc korun. Dotace budou směřovat i na výměnu oken nebo obnovu fasády na některých objektech ve městě. 

V příštím roce dozná dotační program na obnovu vnějšího pláště objektů, které jsou nemovitou kulturní památkou nebo se nacházejí na území městské památkové zóny, několika změn. Ty již letos v květnu projednala rada města, která dotační program vyhlašuje. „Plánujeme navýšit finanční prostředky o 200 tisíc Kč a mezi příjemce by tak mohlo být rozděleno celkem 600 tisíc Kč. Zároveň chceme rozšířit účel dotace a nově by tak mělo být možné požádat o finanční prostředky na výmalbu podloubí nebo očištění pískovcové dlažby v podloubí na náměstí T. G. Masaryka,“ vysvětluje starosta Jan Jarolím.

Ohodnoť článek

Foto mudk

Štítky dotace, Dvůr Králové nad Labem, Tomáš Garrigue Masaryk, Jan Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Dvora Králové schválili rozdělení dotací na opravu památek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.