Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

U novopackého gymnázia bude nová tělocvična za více než sto milionů

Královéhradecký kraj vybral stavební firmu, která u gymnázia v Nové Pace postaví novou tělocvičnu, kterou budou využívat žáci tří místních škol. Jedná se o zakázku za necelých sto pět milionů včetně DPH.

Projekt pro stavbu vzešel z první architektonické soutěže, kterou kraj vyhlásil již v roce 2019. „Podařilo se nám vysoutěžit stavební firmu, která za 105 milionů korun včetně DPH v areálu novopackého gymnázia vystaví od základů novou tělocvičnu. Budova bude s budovou školy spojená krytým průchodem. V novém objektu vznikne sportovní hala s hledištěm, dále nářaďovny, horolezecká stěna, posilovna, šatny s umývárnami, toalety a komunikační prostory včetně výtahu. Stavební práce plánujeme zahájit v červenci a potrvají sedmnáct měsíců,“ řekl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic.

Součástí stavebních prací bude také oprava stávající kanalizace v areálu školy, která je značně poškozená, a v jedné části je dokonce proražená a nacházejí se v ní úlomky hornin a kamení. Na celou akci má kraj alokováno 125 milionů korun.

Stávající tělocvična u Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Nové Pace už nevyhovuje podmínkám pro výuku tělesné výchovy. Dostatečné sportovní zázemí přitom nemá ani jedna ze tří novopackých středních škol, proto jsme se rozhodli postavit zde novou, moderní sportovní halu, která bude sloužit všem místním žákům a nabídne jim kvalitní zázemí pro celou spoustu sportovních aktivit a tím podpoříme i jejich lásku ke sportu. V odpoledních a večerních hodinách pak budou tělocvičnu využívat místní sportovní spolky,“ doplnil náměstek pro školství Arnošt Štěpánek.

Návrh na novou sportovní halu v Nové Pace vzešel z vůbec první architektonické soutěže, kterou Královéhradecký kraj vyhlásil v říjnu 2019. Nejúspěšnějším se stal návrh ateliéru studený architekti, s. r. o., ze Slovenské republiky, jehož tým posléze ve spolupráci s brněnskou firmou INTERPLAN-CZ s. r. o. zpracoval projektovou dokumentaci.

Architektonická soutěž je způsob zadání veřejné zakázky, která je plně v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. Současně umožňuje zadavateli nerozhodovat se jen na základě financí, ale hledět i na celkovou kvalitu řešení. Soutěžící předkládají konkrétní návrhy na domy, mosty či parky a kvalifikovaná porota z nich vybírá nejlepší řešení pro daný úkol. Členy poroty jsou zástupci zadavatele i profesionální architekti, díky čemuž je výsledkem dílo, které svým designem zaujme, využije všech technologických možností a současně splní potřebnou a požadovanou funkčnost.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Gymnázia Nová Paka

Štítky Nová Paka, sportovní hala, Královéhradecký kraj, Pavel Bulíček, tělocvična

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U novopackého gymnázia bude nová tělocvična za více než sto milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.