Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Kosicích hořelo pole, hasiči uchránili majetek za milion

Několik jednotek hasičů zasahovalo včera odpoledne v Kosicích na Královéhradecku, kde hořelo pole. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči dostali celkem rychle plameny pod kontrolu.

Prvotním průzkumem bylo zjištěno, že je požárem zasaženo asi 200 x 100 metrů ječmene. S ohledem na rychlost větru byly jednotky nasazeny tak, aby zabránily šíření do nezasažené části pole. Nasazeno bylo celkem pět vodních proudů, byly využity i nárazníkové proudnice z automobilových cisteren. Ihned po uhašení jednotlivých částí pole prováděli zemědělci zaorání požářiště, aby nemohlo dojít k opětovnému rozhoření.

V patnáct hodin byla velitelem zásahu ohlášena lokalizace požáru a jednotky dohašovaly jednotlivá ohniska. Postupně docházelo k redukci sil a prostředků na místě požáru a za necelou hodinu byl zásah ukončen. Místo zásahu bylo předáno majiteli.

"Celková plocha požáru po obhlídce vyšetřovatele hasičů byla stanovena na šest hektarů, předběžná škoda tři sta tisíc korun, uchráněné hodnoty činí milion korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření," uvedla na twitteru mluvčí hasičů Martina Götzová.

Na místě zasahovala profesionální jednotka z hasičské stanice Nový Bydžov, dále pak dobrovolná jednotka Kosice, Nové Město nad Cidlinou, Chlumec nad Cidlinou a Nechanice. Dobrovolná jednotka z Nového Bydžova byla po dobu zásahu připravena na své základně v pohotovosti.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Královéhradeckého kraje

Štítky požár, Kosice, hasiči, pole, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kosicích hořelo pole, hasiči uchránili majetek za milion  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.