Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na stadionu v Hradci začaly kolaudace, polovina července je deadline

Na stavbě městského fotbalového stadionu v Hradci Králové, který měl být podle smlouvy hotový do dneška, začaly dílčí kolaudace. Většina dokončovacích prací by měla být udělaná do 17. července.

"Současně s nimi a následně i po tomto termínu by měly probíhat další dílčí kolaudace," řekl mluvčí radnice Petr Vinklář. V polovině června představitelé města uvedli, že zpoždění by mělo činit jeden měsíc.

Konkrétní termín dokončení stadionu nelze nyní podle města přesně stanovit. "Vše záleží na průběhu dokončovacích prací a procesu kolaudace. Město i klub počítají s termínem prvního domácího zápasu 5. srpna," uvedl Vinklář. Slavnostní otevření je naplánováno na 3. září.

Podle smlouvy mezi městem a stavebním sdružením vedeným společností Strabag byl dnešní termín dokončení díla stanoven včetně kolaudace. V případě nedodržení termínu vyplývají pro dodavatele ze smlouvy finanční sankce. "V tuto chvíli není možné přesně deklarovat, v jaké výši sankce budou. Jejich výslednou podobu ovlivňuje řada okolností," uvedl Vinklář.

Některá dílčí kolaudační řízení jsou hotová nebo již začala, například u napojení na horkovod, veřejného osvětlení, trafostanice a rozvodů nízkého napětí.

"V těchto dnech ještě pokračují práce na komunikacích, chodnících a oplocení v okolí arény. Dokončuje se zámková dlažba okolo hrací plochy a pokládka umělého trávníku, finalizuje se osazení světel pod zastřešením, sedaček, v nejbližších dnech se budou instalovat střídačky," uvedl Vinklář. Uvnitř stadionu se maluje, instaluje různé vybavení, naváží se nábytek.

Stavba arény za 650 milionů korun bez daně začala v srpnu 2021. Jde o největší stavbu v novodobé historii města. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let.

Stadion by měl splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Kapacitu bude mít 9300 diváků.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, stavby, fotbal, stadion, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stadionu v Hradci začaly kolaudace, polovina července je deadline  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.