Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zhoršená kvalita vody je už i na Stříbrňáku v Hradci a rybníku Vejsplachy ve Vrchlabí

Zhoršená kvalita vody ke koupání je ve Stříbrném rybníku v Malšově Lhotě na okraji Hradce Králové a v rybníku Vejsplachy ve Vrchlabí. Hygienici doporučují se po koupání osprchovat čistou vodou. V Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku je třeba počítat se sníženou průhledností vody, vyplynulo z dnešních informací na webu Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje (KHS). Voda ve většině kontrolovaných nádrží a přírodních koupališť v kraji je vyhovující.

Hygienici zveřejnili také výsledky rozborů vzorků vody odebraných 26. června z vodní nádrže Rozkoš u Velké Jesenice na Náchodsku, z přírodního koupaliště Wake Park v Plačicích na okraji Hradce Králové, koupaliště ve volné přírodě Dachova u Hořic na Jičínsku, koupaliště v Sobotce na Jičínsku, ve Včelném v Rychnově nad Kněžnou, z nádrže ke koupání v Mladých Bukách - Sejfech a z Tyršova koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem. V těchto nádržích je podle dnešního hlášení hradecké KHS voda vhodná ke koupání bez jakéhokoliv omezení.

"V umělých koupalištích v kraji, která zahájila svůj provoz, je voda ke koupání vyhovující," uvedla dnes mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Město začíná řešit kvalitu vody ve Stříbrném rybníku. Nechá si zpracovat možné varianty řešení

Stříbrný rybník v Hradci Králové je pověstný tím, že se v něm velice rychle kazí voda. A to především v teplých letních měsících. To byl i případ letošního roku, kdy byla kvůli sinicím předčasně ukončena sezona. Město se rozhodlo, že si nechá...

Podle výsledků rozborů vzorků vody odebraných 20. června by měla být v pořádku také voda na koupališti Pecka na Jičínsku. Voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi byla 20. června na koupališti v Teplicích nad Metují a v Heřmánkovicích na koupališti Koupálo Janovičky na Náchodsku.

Kvůli špatné vodě už skončila koupací sezona na koupališti ve volné přírodě v Dolcích u Trutnova. Rekreační areál Dolce však zůstal dál v provozu.

Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde kvalitu vody nemonitorují, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí. Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhoršená kvalita vody je už i na Stříbrňáku v Hradci a rybníku Vejsplachy ve Vrchlabí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.