Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Požár zničil fotbalistům ve Voděradech kabiny a zázemí. Obec vyhlásila sbírku

Sokol ve Voděradech na Rychnovsku přišel prakticky o většinu svého zázemí. V pondělí odpoledne zachvátil fotbalové kabiny a další prostory ničivý požár. Podle informací hasičů se škoda pohybuje na částce kolem tří milionů korun. I proto se vedení obce rozhodlo, že uspořádá sbírku. Ta by měla pomoct se znovu vybudováním potřebného zázemí.

Fotbalisté ve Voděradech hrají druhou nejnižší fotbalovou soutěž. Většinu zázemí, šatny a kabiny si však budovali svépomocí. A to posledních 25 let. „Člověk už přestává mít sílu, na tu práci. Když ti to pak někdo takhle podpálí, během deseti minut,“ řekl pro rychnovskou televizi předseda TJ Sokol Jiří Toman.

Prostor, který lehl popelem, ve vesnici nepoužívali jenom fotbalisté. Podle starosty Michala Hejna se zde pravidelně pořádali nejrůznější kulturní akce. Obec pro sbírku seřídila speciální transparentní účet, který je k dohledání na oficiálních stránkách obce. Ke včerejšímu ránu na něm bylo necelých 250 tisíc korun. Peníze lidé mohou posílat na: 325600194/0300

„Svolám mimořádné jednání zastupitelů a probereme možnosti, které máme. Určitě budeme řešit finanční otázku, kdy bychom chtěli na obnovu objektu poskytnout peníze z rozpočtu. O tom ale musí rozhodnout zastupitelé,“ řekl Hradecké Drbně starosta. Ve hře je tak použití peněz ze sbírky a chybějící částku doplnit penězi z obecního rozpočtu.  

„Určitě nechceme, aby tady fotbal padnul. Dáme do toho veškeré naše úsilí. Bohužel nejsme velký oddíl, a proto budeme potřebovat finančně pomoct. Sami to nezvládneme,“ řekl v reportáži člen TJ Sokol Michal Janeček. 

Příčina požáru je zatím neznámá 

K požáru došlo v pondělí krátce před třetí hodinou odpoledne. Ihned po ohlášení požáru na místo vyjelo celkem devět jednotek hasičů z nejbližšího okolí.  

„Hasiči museli rozebírat stavební části a snažili se zabránit šíření plamenů pod střešní plechovou konstrukci. Dohašování ohnisek komplikovala deformace sádrokartonových podhledů v objektu,“ uvedli hasiči.  

Co požár způsobilo hasiči stále zjišťují. „Příčina požáru je stále předmětem vyšetřování,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí hasičů Martina Götzová. Ve vesnici se mluví i o nepatrnosti místních dětí. Tuto variantu však hasiči zatím nepotvrdili.  

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Voděrady, fotbalista, požár, Česká obec sokolská, okres Rychnov nad Kněžnou, peníze, Jiří Toman, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zničil fotbalistům ve Voděradech kabiny a zázemí. Obec vyhlásila sbírku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.