Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Poštovní pobočka na Novém Hradci Králové se nezruší. Provozovat ji bude samo město

Pobočka České pošty na Novém Hradci Králové zůstane v provozu i po 1. červenci. Město v tiskové zprávě potvrdilo, že dohoda se zástupci České pošty platí. V následujících měsících se radnice pokusí získat objekt pošty do svého vlastnictví a převést poštu pod vlastní správu.

V Hradci Králové mělo dojít ke zrušení poloviny všech poštovních poboček. Od příštího měsíce mělo zůstat bez své pobočky Moravské Předměstí i Třebeš. „Podařilo se nám s Českou poštou nakonec dohodnout zachování pošty na Benešově třídě s tím, že pobočka na Novém Hradci se převede do režimu Pošta Partner,“ uvedla v tiskové zprávě primátorka Pavlína Springerová (HDK).  

U pobočky na Novém Hradci Králové se město zavázalo, že pro ni poskytne vlastní budovu. Ve hře bylo stěhování pošty do místní pobočky knihovny. Tuto variantu radnice zamítla, jelikož by tím knihovna přišla o zázemí. Nakonec to vypadá, že by od České pošty mohla získat současnou budovu výměnou za pozemky v Deštném v Orlických horách, které městu patří.  

„Pokud se podaří domluvit podmínky, které zastupitelé odsouhlasí, pobočka pošty zůstane tam, kde je nyní. Město navíc na Novém Hradci Králové získá dva byty, které jsou v solidním stavu,“ vysvětluje ve zprávě náměstek primátorky Pavel Vrbický (Piráti). 

I přesto se Česká pošta chtěla zbavit zodpovědnosti za provoz pobočky. Než se vyřeší převedení budovy na nového majitele, bude pobočku spravovat Česká pošta. Následně z ní vznikne pobočka v režimu Pošta Partner a její provoz bude mít na starosti čistě město.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google Maps

Štítky Česká pošta, Nový Hradec Králové, Hradec Králové, Moravské Předměstí, Třebeš, pobočka, zachovaní, výměna, budova, majetek, dohoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poštovní pobočka na Novém Hradci Králové se nezruší. Provozovat ji bude samo město  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.