Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hřiště v Lázních Bohdaneč zaplnilo přes sto golfistů. Turnaj nakonec vyhrál Aleš Kořínek

V golfovém resortu Lázně Bohdaneč se tento víkend uskutečnil další ročník populárního LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN hosted by Robert Schovánek. Na dvoudenní akci se sešlo celkem 112 golfových profesionálů i amatérů. První den hráli profesionálové a amatéři své soutěže, druhý den si zahráli společně. Konečným vítězem mezi profesionály se v elektrizující atmosféře stal Aleš Kořínek.

Aleš Kořínek dominoval v celkovém pořadí s výsledkem sedm pod par a svým soupeřům prakticky nedal šanci. “Není to taková ta hra, kde můžete pálit všude drajvy. Člověk si musí dobře rozmyslet, než něco zahraje. I proto mám tohle hřiště strašně rád. Jezdím sem vysloveně na tyhle turnaje a každým rokem je ten celý areál o level výš. Strašně mě to tady baví,” uvedl pro Hradeckou Drbnu vítěz turnaje Aleš Kořínek.  

Na druhém místě se umístili Lukáš Tintěra, Filip Ráža a Jan Hejna, kteří zahráli shodný výsledek čtyř pod par. Tadeáš Sedláček následoval se skóre dva pod par. Slavnostního vyhlášení se zúčastnil i prezident PGAC (Profesionální golfová asociace hráčů a trenérů golfu) Jan Mergl. Ten ocenil skvěle připravené hřiště, organizaci turnaje a jeho atmosféru a potvrdil zájem PGAC podpořit turnaj i v dalších letech.

„Náš turnaj si drží vysoký standard kvality. Dbáme na dodržení profesionálních postupů a komfortu pro hráče. Oproti jiným turnajům se však snažíme přidat prvky show. Kromě doplňkových soutěží přinášíme i kulturní program a snažíme se, aby si lidé odnesli, co nejlepší zážitek,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu organizátor Robert Schovánek. V rámci dvoudenního programu přímo v areálu vystoupila například kapela Ready Kirken a elektrické smyčcové Eterea Trio.

Během prvního dne turnaje své síly poměřili amatéři a profesionálové zvlášť. Druhý den se hrál takzvaný Texas Scramble. V tomto případě už jsou jednotlivá družstva namíchaná z profesionálů i amatérů. U Texas Scramble se chtěli organizátoři vyhnout tomu, že celou hru odtáhnou pouze profesionálové a tak do propozic soutěže vnořili podmínku o čtyřech povinných teeshotech z odpaliště od každého amatéra. Stejně jako v individuální soutěži, tak i v týmové soutěži si cenu za první místo odnesl tým Aleše Kořínka.

“Já měl v tomhle ohledu trochu štěstí. V týmu jsem měl dva lidi, které osobně trénuji. S nimi tu byl jejich obchodní partner a kamarád Libor. Tomu to ten den moc nešlo, ale nakonec měl dvě silné chvíle, tak jsme mu všechno odpustili,“ směje se Kořínek. 

Golf už není jen pro bohaté. Je to levnější sport než lyžování, tvrdí golfový kouč Schovánek

Parta vrcholových podnikatelů, kteří při hraní golfu domlouvají milionové zakázky. Tak to je podoba golfu, kterou do očí veřejnosti vtisknulo hned několik zahraničních filmů. I proto Hradecká Drbna vyrazila na golfové hřiště, aby zjistila, jak se...

Tradice turnaje od roku 2012   

LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN je tradiční turnaj pořádaný golfovým profesionálem Robertem Schovánkem už od roku 2012. Několik prvních ročníků se konalo v říjnu na konci golfové sezony. Turnaj se od té doby stal oblíbenou událostí pro profesionály i nadšené amatérské golfisty. Turnaj se postupem času přesunul z podzimního termínu na jaro.  

„Červen nám zaručuje mnohem lepší počasí a možnost užít si večerní venkovní posezení a zábavu v útulném golfovém resortu v Lázních Bohdaneč,“ uvádí Schovánek.  

V průběhu let turnaj změnil jméno podle hlavního partnera, který se na několik sezon do turnaje zapojil. Nyní dál pokračujeme v tradici pod původním názvem LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN. Turnaj se zařadil i mezi šest hlavních turnajů české PGA (Professional Golfers Association).   

Golf Resort Lázně Bohdaneč nabízí zázemí pro profesionály i chvilkové nadšence. V areálu jsou k dispozici odpalovací plochy, cvičné plochy, hřiště, ubytování, infrasauna, šatny i restaurace a bar. Zároveň je možné půjčit si vybavení a hru si vyzkoušet.   

Do klubovny můžete ale zavítat i pokud se golfu nevěnujete. Kávu a další drobné občerstvení si zde můžete v příjemné atmosféře vychutnat například během procházky kolem okolních rybníků.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Karlík

Štítky Aleš Kořínek, golf, Lázně Bohdaneč, lázně, Bohdaneč, golfista, Lázně Bohdaneč open, open

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hřiště v Lázních Bohdaneč zaplnilo přes sto golfistů. Turnaj nakonec vyhrál Aleš Kořínek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.