Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vedle fotbalového stadionu nechá radnice postavit i amfiteátr a podchod ke koupališti Flošna

Oficiální otevření nové fotbalové arény v Hradci Králové je v plánu začátkem října. Ovšem první fotbalové zápasy se na trávníku budou hrát už během srpna. Během těchto utkání se bude pokračovat s dalšími pracemi. Bude třeba vybavit posilovny, tělocvičny, atletický tunel nebo postavit lezeckou stěnu. Radnice plánuje i další projekty.

Stavba fotbalové arény za 650 milionů korun bez daně začala v srpnu 2021. Jde o největší stavbu v novodobé historii města. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. Stavební sdružení tvoří firmy Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. 

„Projekt stadionu, který se nyní v Malšovicích dokončuje, počítal s vybudováním jeho čistě fotbalové části. Pořízení multifunkčních součástí stávající platná smlouva nezahrnovala,“ vysvětluje v tiskové zprávě situaci náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09). 

Na dovybavení arény a dokončení víceúčelových prvků město muselo vypracovat samostatný plán. Jeho přetavení ve skutečnost vyjde radnici na 120 milionů korun. Právě tyto náklady má z velké části pokrýt stomilionová dotace od Královéhradeckého kraje.  

Kromě vybavení výše zmíněných prostor se počítá i s vybudováním parkovacího domu pro jízdní kola, systému pro recyklaci odpadu nebo venkovním amfiteátrem, ve kterém se budou moci pořádat kulturní akce. Souběžně s tím radnice do svého plánu zahrnula i vybudování podchodu, který má spojit areál multifunkčního stadionu s prostranstvím před koupalištěm Flošna.  

„Většinu multifunkčních prvků dokončíme nejpozději do konce příštího roku. Některé komplikovanější části tohoto plánu však budeme budovat až do roku 2028,“ uvedl náměstek Řádek.  

Vizualizace neodpovídá reálu. Proč bude fotbalový stadion v Hradci Králové vypadat jinak?

Jelikož stavba fotbalového stadionu v Hradci Králové míří do svého finále, stále více lidí se ptá, proč vypadá jinak než na vizualizacích. Podle dodavatele je hlavním důvodem cena a dostupnost materiálu. O změně podoby bylo město informováno už...

 

Dodavatel oznámil další zpoždění  

Stavba nového fotbalového stadionu v Hradci Králové bude mít měsíc zpoždění. Včetně kolaudace by měla být hotová do 30. července. Jde o nejzazší možný termín, který je třeba dodržet. Už na začátku srpna mají na novém trávníku Votroci odehrát první domácí ligový zápas.  

Podle smlouvy je termín dokončení díla včetně kolaudace 30. června. „Řešíme termíny kolaudací, konkrétní termín proto nyní nedokážeme stanovit," uvedla pro ČTK mluvčí Strabagu Edita Novotná

Provozovatel stadionu bude pro následující dva roky městský klub FC Hradec Králové, nájemné bude městu platit ve výši 8,5 milionu korun bez DPH ročně. Podle primátorky půjde o dva ověřovací roky. Prostřednictvím klubu také bude moci město dohlédnout na dovybavení arény pro její víceúčelové využití. Kraj na to městu v následujících třech letech dá 100 milionů korun. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky radnice, FC Hradec Králové, fotbal, Strabag, kolaudace, podchod, amfiteátr, parkovací, dům, jízdní, kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Dvořák

Zlodějina na pokračování.

Pondělí, 26. června 2023, 09:06Odpovědět

Vedle fotbalového stadionu nechá radnice postavit i amfiteátr a podchod ke koupališti Flošna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.