Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Během letních prázdnin se Hradec Králové pustí do oprav prázdných škol a školek

Každým rokem je to stejné. Žáci vyzvednou vysvědčení, školník zhasne a v dalších dnech se do tříd přesunou dělníci a opraváři. Ani letos tomu v Hradci Králové nebude jinak. Během letošních prázdnin pracovníci technických služeb opraví celkem tři školy. Kromě toho pokračují práce na ZŠ Úprkova nebo ZŠ Svobodné Dvory. Samostatnou kapitolou je rekonstrukce ZUŠ Střezina.

První etapa oprav ZUŠ Střezina v Hradci bude hotová do konce roku

Od začátku letošního roku pokračují v ZUŠ Střezina v Hradci Králové další stavební práce, rekonstrukcí prochází taneční pavilon a dokončuje se výstavba spojovací chodby. Zatím byly provedeny bourací práce a došlo ke kompletní výměně oken.

„Letní prázdniny jsou ideální dobou na provedení oprav budov a přilehlého okolí našich škol. Veškeré práce, které v tomto případě zajišťují technické služby, jsou plánovány tak, aby byly proveditelné během července a srpna a nijak nezasahovaly do začátku výuky,“ uvádí primátorka města Hradec Králové Pavlína Springerová (HDK). 

Výjimku tvoří samostatné investiční akce města. Mezi ně patří například oprava podlahy v tělocvičně na Základní škole Kukleny. Kromě nové palubovky bude žákům sloužit i zcela nové hlediště a tribuny. Práce jsou v plném běhu už od května. Dělníci musí vše stihnout do konce prázdnin. Tyto práce si vyžádají téměř deset milionů korun. Za další tři miliony chce nechat město opravit i střechu.  

„Na základní škole Josefa Gočára již byla začátkem tohoto měsíce zahájena oprava nadstřešní části budovy. Zde dojde k výměně střešní krytiny či repasi oken a dveří. Nové budou také některé omítky. Stejně jako v předchozím případě budou i zde veškeré práce, jejichž náklady činí téměř 2,4 milionu korun, dokončené v závěru srpna,“ uvedl ve zprávě náměstek primátorky Pavel Vrbický (Piráti). 

V Základní škole Mandysova přivítá žáky v novém školním roce opravené hřiště, konkrétně běžecké oválné dráhy. V tomto případě vyjde renovace sportovních ploch na téměř 1,3 milionu korun. 

Samostatným tématem je rekonstrukce Základní umělecké školy Střezina. Vedle probíhající přestavby a modernizace se technické služby pustí do výměny venkovních rozvodů užitkové vody. Práce mají vyjít na zhruba 1,1 milionu korun.  

O prázdninách nebudou vynechány ani mateřské školy. Například v MŠ Josefa Gočára ve Škroupově ulici bude probíhat rekonstrukce přípravny jídel za téměř 4,7 milionu korun. MŠ Třebechovickou zase čeká vybudování rekuperace a zateplení v hodnotě přibližně 12,5 milionu. 

Ohodnoť článek

Foto LEEROY Agency | Pixabay

Štítky Hradec Králové, oprava, letní prázdniny, rekonstrukce, základní škola, rekonstrukce, ZUŠ, , mateřská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během letních prázdnin se Hradec Králové pustí do oprav prázdných škol a školek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.