Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie dopadla muže, který v Hradci Králové vykradl směnárnu s granátem v ruce

Policie dopadla muže, který v dubnu přepadl směnárnu ve Švehlově ulici v Hradci Králové. Po obsluze chtěl hotovost a vyhrožoval granátem v ruce. Tím to pro padesátiletého muže neskončilo. Následně se přesunul do směnárny v Pardubicích, a nakonec zkusil štěstí i v Praze. Tam ho policie dopadla. Hrozí mu deset let vězení.

VIDEO: Muž s granátem v ruce přepadl směnárnu v Hradci Králové

Policie pátrá po muži, který v sobotu přepadl směnárnu ve Švehlově ulici v Hradci Králové. Ženě za přepážkou vyhrožoval granátem a vyžadoval po ní peníze. Nakonec si odnesl 350 tisíc v korunách i eurech. Pokud byste muže na záznamu z bezpečností...

V Praze navštívil směnárnu v Havlíčkově ulici. Během dopolední návštěvy měl na sobě paruku a hygienickou roušku. Před obsluhou opět vytáhl granát, a dokonce vytáhl pojistku. „Dejte mi pětitisícovky, dvoutisícovky a nic nemačkejte, nebo to odpálím,“ řekl obsluze. Obsluha však zachovala chladnou hlavu a lupič odešel s prázdnou.  

„Celým případem se začali zabývat detektivové z prvního oddělení Prahy I, kteří zajistili všechny dostupné kamerové záznamy a zmapovali příchodové a odchodové trasy neznámého pachatele. Zjistili, že se muž těsně před tímto činem, zcela převlékl v nedalekém podloubí a tím získali i jeho podobu,“ uvedl na webu policie mluvčí Richard Hrdina.  

Následně se pokusil vykrást další směnárnu, tentokrát ve středočeské Čáslavi. Tam už na něj ale čekali policisté, kteří ho na místě zadrželi. U sebe měl důvěryhodnou repliku ručního granátu.  

„Zadržený padesátiletý muž se ihned poté ke všem činům doznal a v případě odsouzení za trestný čin loupež, může za mřížemi strávit až deset let,“ dodal mluvčí.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, Hradec Králové, Praha, Pardubice, granát, krádež, loupež, směnárna, krimi, dopadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla muže, který v Hradci Králové vykradl směnárnu s granátem v ruce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.