Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

U zimního stadionu v Hradci Králové je nové pítko s pitnou vodou zdarma

Občané Hradce Králové mají k dispozici další pítko s pitnou vodou zdarma. Od tohoto týdne je umístěno v prostoru před zimním stadionem. Nainstalovali ho sem pracovníci společnosti Hradecké vodárny. Doplní stávající hradecká pítka, která občanům slouží na Baťkově náměstí, u Adalbertina, na náměstí 28. října nebo v Šimkových sadech.

„Pítka se stávají oblíbenou součástí veřejných prostranství. Ocení je prakticky každý, chodci, cyklisté i pejskaři. Ve spolupráci s Královéhradeckou provozní jsme vybrali místo vhodné pro umístění pítka, a to v prostoru před zimním stadionem, kde je hlavní vstup do Jiráskových sadů, a kříží se zde několik tras pro pěší a cyklisty. Věřím, že si tento zajímavý a užitečný prvek postupem času všichni oblíbí,“ uvedla v tiskové zprávě primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová (HKD). 

Vodohospodáři v Hradci Králové plánují rozmístit podobných pítek více. V současné době se připravuje další u lesního hřbitova, které bude kousek od Hradečnice. Využijí ho bruslaři, cyklisté ale i turisté, kteří přišli do městských lesů po svých.  

„Veřejná pítka s pitnou vodou jsou velkým trendem. V mnoha českých městech se setkáváme s rozmísťováním nových pítek, fontán a dalších nápaditých vodních prvků,“ uvedl ve zprávě František Barák, předseda představenstva společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové. 

Podle vodohospodářů tato vodní pítka slouží i jako regulátor teploty. Pomáhají zmírňovat důsledky takzvaných tepelných ostrovů. Což jsou místa na náměstích nebo v ulicích s vyšší teplotou než jejich okolí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecká provozní

Štítky Hradec Králové, pitná voda, zimní stadion, cyklista, Baťkovo náměstí, pítko, Královéhradecká provozní, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U zimního stadionu v Hradci Králové je nové pítko s pitnou vodou zdarma  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.