Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Návštěvníky trutnovského Bojiště překvapený vkusně opravený amfiteátr

Rozsáhlá rekonstrukce amfiteátru v areálu Bojiště v Trutnově je u konce. Nadcházející sezóna nabídne návštěvníkům sezení na nových dřevěných lavičkách a upravené cesty.

Oprava amfiteátru začala na podzim loňského roku. Práce šly podle plánu, a tak se vše stihlo do začátku nové kulturní sezóny na Bojišti. Nyní už je areál přístupný veřejnosti. „Bojiště je jedním z klenotů Trutnova, cítíme jeho velký potenciál pro rekreaci a pořádání kulturních akcí pro Trutnov i jeho okolí. Investice do areálu nám dává o to větší smysl, když zde bude funkční restaurace, která zvýší jeho atraktivitu. Výhodou je, že město nemusí řešit rekonstrukci skleníku, který si už převzal nový vlastník a chystá se v něm restauraci vybudovat, a mohlo tak tuto investiční akci spustit,“ říká k opravě na Bojišti Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Nejviditelnější změnou jsou nové lavičky z kovové konstrukce se sedáky a opěradly z impregnovaného sibiřského modřínu. Kapacita nového amfiteátru je přibližně 1256 míst k sezení. „Dřevo jsme zvolili jako přírodní materiál, který amfiteátru sluší, a také proto, že jsme si vědomi, že časem bude docházet k poškození laviček. Opravy dřevěných laviček budou výrazně jednodušší a bude si je schopen provádět sám nájemce areálu,“ zdůvodňuje volbu trutnovský starosta. Mezi řadami laviček vznikly dva nové chodníky ze žulových kostek a opravy se také dočkala plocha mezi podiem a lavičkami, která je z hutněného asfaltového recyklátu. Radnice do amfiteátru investovala 9,6 milionu korun vč. DPH.

Díky prodeji objektu skleníku, který se nachází po levé straně při vstupu do areálu a který se stane součástí chystaného projektu na vybudování restaurace, se radnice za získané finanční prostředky ještě letos na jaře pustila do opravy komunikace vedoucí k amfiteátru. „Zadláždili jsme cestu žulovými kostkami, kompletně opravili pískovcové schodiště, vybudovali odvodňovací žlaby a nainstalovali 3 nové sloupy veřejného osvětlení,“ říká k dalším pracím v areálu Klára Bednářová, vedoucí Odboru majetku města MěÚ Trutnov. Tyto práce vyšly radnici na zhruba 1,5 milionu korun.   

V opraveném areálu bude umístěna kamera napojená na městský kamerový dohledový systém, aby Městská policie Trutnov mohla monitorovat dění v areálu a dohlédnout tak na pořádek, i když se v něm nebude zrovna konat žádná akce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky amfiteátr, Trutnov, Bojiště, restaurace, Michal Rosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníky trutnovského Bojiště překvapený vkusně opravený amfiteátr  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.