Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

PŘEHLED: Většina koupališť v hradeckém kraji otevře až během června

Prvním koupalištěm, které v Královéhradeckém kraji zahájilo sezonu, je Flošna v Hradci Králové. Tam mohou lidé od soboty 20. května. Většina dalších plováren plánuje sezonu zahájit během června v závislosti na počasí. Na některých místech si budou muset návštěvníci připlatit.

Pravděpodobně k největšímu zdražení došlo právě na koupališti Flošna v Hradci Králové. U vstupného si návštěvníci připlatí zhruba 15 procent. Mírné zdražení přiznal i Jiří Šacler z autokempu Pecka na Jičínsku. „K úpravě ceníku došlo i vzhledem k stoupajícím cenám energií a potravin. Hosté se však nemusí bát, zdražení je v řádu jednotek procent,“ napsal pro Hradeckou Drbnu.  

Autokemp sezonu zahájil už o Velikonocích. Začátek letní sezony je v plánu během června. A to především v závislosti na počasí a zájmu návštěvníků.  

Vše na polovinu června směřuje i přírodní koupaliště v Náchodě. „Sezónu plánujeme zahájit o víkendu 10. nebo 17. června 2023 s ohledem na přízeň počasí,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu ředitelka Sportovního zařízení města Náchoda Kateřina Kramlová. Ceník zůstal stejný jako v minulém roce.  

První červnový den má v plánu otevřít i koupaliště Dachova u Hořic. „Otevírací dobu koupaliště jsme prodloužili o hodinu, tedy od 10:00 do 20:00. Ceny za vstup i poskytované služby jsme byli v souvislosti se zvyšujícími náklady nuceni zvýšit,“ uvedl pro redakci ředitel Technických služeb Hořice Zdeněk Pour

Za vstupné zaplatí dospělák a dítě nad 15 let 80 korun na den. Děti od dvou do 15 let a držitelé průkazu ZTP/P 50 korun na den. Koupaliště také nabízí nákup permanentek. V minulém roce na tuto plovárnu zavítalo téměř 17 tisíc lidí. 

I ostatní koupaliště v regionu počítají se zahájením sezony v červnu. Například koupaliště Kníže v Jičíně by návštěvníky mělo přivítat 2. června. V pátek 16. června by mělo otevřít letní koupaliště v Trutnově, na 17. června naplánovali otevření provozovatelé koupaliště v Lodíně na Hradecku. 

Ohodnoť článek

Foto Koupaliště a kemp Lodín

Štítky koupaliště, plovárna, léto, sezona, Královéhradecký, kraj, Hradec Králové, Lodín, Trutnov, Náchod, Jičín, otevírací, doba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Většina koupališť v hradeckém kraji otevře až během června  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.