Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další kolo dotací na kotle začne v hradeckém kraji ve druhé polovině června

Nízkopříjmové domácnosti v Královéhradeckém kraji budou moci od poloviny června opět žádat o dotaci na výměnu neekologického kotle na tuhá paliva. Podpora u tepelných čerpadel bude možná až do 180.000 korun a u kotlů na biomasu až do 130 tisíc korun. Dotace může činit až 95 procent.

"Pro zájemce o kotlíkové dotace Královéhradecký kraj v průběhu května a června 2023 pořádá informativní semináře. V pěti městech pracovníci kotlíkových dotací představí podmínky pro přidělení kotlíkové dotace, proces registrace účtu v dotačním portálu a systém podávání žádosti o dotaci," uvedli zástupci kraje.

Semináře budou v Královéhradeckém kraji v Rychnově nad Kněžnou, Náchodě, Trutnově, Jičíně a Hradci Králové. Termíny a konkrétní místa konání jsou na webu. Individuální konzultace budou mezi 10:30 a 13:00 a od 13:30 do 15:00. V 10:05 a ve 13:00 začnou krátké prezentace zaměřené na podmínky poskytování kotlíkových dotací, na jednotlivé termíny není nutná registrace, uvedlo hejtmanství.

Za nízkopříjmovou domácnost se považuje domácnost, ve které všichni členové pobírají starobní důchod nebo invalidní důchod třetího stupně nebo žadatel či další člověk z domácnosti pobírá příspěvek na bydlení. Ostatní domácnosti, kteří nesplňují podmínku nízkopříjmovosti, ale přesto mají o dotaci na výměnu zdroje tepla zájem, se mohou obracet na Státní fond životního prostředí, který žádosti o dotace také přijímá.

Kraj přijímá žádosti o takzvané kotlíkové dotace od roku 2016 a dosud rozdělil žadatelům přes 600 milionů korun.

Veškeré informace a podmínky získání dotace lidé najdou na webu kotliky.kr-kralovehradecky.cz nebo na infolince +420 722 960 675, která je v provozu v pracovních dnech od 8:00 do 16:00, případně prostřednictvím e-mailu kotlikovedotace@kr-kralovehradecky.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, správa, ovzduší, teplo, dotace, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další kolo dotací na kotle začne v hradeckém kraji ve druhé polovině června  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.