Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nejlepší web mezi obcemi s rozšířenou působností má stotisícový Hradec Králové

V celostátním kole soutěže Zlatý erb 2023 v kategorii obce s rozšířenou působností zvítězil stotisícový Hradec Králové a v kategorii obcí Jirkov z Chomutovska. Výsledky 25. ročníku soutěže byly vyhlášeny dnes večer v Hradci Králové na konferenci ISSS 2023 zabývající se digitalizací veřejné správy. Jde o soutěž o nejlepší webové stránky. Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo všech 206 obcí s rozšířenou působností.

"V kategorii nejlepších webových stránek obcí s rozšířenou působností zvítězil Hradec Králové, druhý byl Cheb a třetí skončil Zlín. Za obce, které nejsou obcemi s rozšířenou působností, se jako první umístilo město Jirkov z Ústeckého kraje, druhý byl Nejdek z Karlovarského kraje a třetí obec Praha-Kolovraty," řekl mluvčí konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) Adam Folta

Cenu veřejnosti v kategorii obcí s rozšířenou působností získalo město Český Těšín a v kategorii obcí, které nejsou obcemi s rozšířenou působností, cenu veřejnosti dostala obec Líšťany na Lounsku v Ústeckém kraji. "Po více než deseti letech mohla přes digitální identitu v celostátním kole hlasovat i veřejnost, naposledy byla cena veřejnosti udělována v roce 2011. Pro svá města hlasovalo téměř tisíc osob," uvedl Folta.

Cenu Jana Savického za nejlepší zvládnutí kritéria povinné informace získala obec Velký Beranov a Praha 12.

Hodnocení v krajských kolech se uskutečnilo ve všech 14 krajích České republiky od začátku roku do konce března. "Celkově poroty zhodnotily 205 obcí s rozšířenou působností a 22 městských částí Prahy," uvedl mluvčí.

V celostátním kole soutěžilo 14 obcí s rozšířenou působností, tedy Hradec Králové, Cheb, Chomutov, Chrudim, Jihlava, Kolín, Semily, Stod, Tábor, Zábřeh, Zlín, Znojmo, Český Těšín a Krnov, jelikož v Moravskoslezském kraji měly na prvním místě shodný počet bodů dvě obce, a Praha 12.

Ocenění Zlatý erb za nejlepší webové stránky měst a obcí získal v roce 2022 v kategorii měst Cheb a mezi obcemi vyhrála vesnice Mnetěš z Ústeckého kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, správa, internet, ISSS, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší web mezi obcemi s rozšířenou působností má stotisícový Hradec Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.