Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Trutnově se otevře nová galerie Centrum současného umění EPO1. Vznikla v prostorách staré továrny

V Trutnově otevírá nová galerie EPO1, která svým návštěvníkům poskytne netradiční pohled na umění. Galerie vznikla v rekonstruované historické budově první trutnovské elektrárny. Veřejnosti se poprvé otevře 24. května.

Jedním z hlavních lákadel nové galerie je její prostornost a technické vybavení, které umožňuje vystavovat velké sochy současných umělců. Navíc zde mají sami umělci možnost vytvářet svá díla přímo na místě, čímž vzniká propojení mezi tvorbou a prostorem, uvádí infocentrum v Trutnově. V galerii se také nachází stálá expozice artefaktů současných mladých výtvarníků, která vychází ze soukromého projektu manželů Kasperových z Trutnova. 

Otevření galerie EPO1 je naplánováno na 24. května 2023 v 17:00 hodin a přinese hned tři výstavy, které představí různé aspekty současného umění. 

První z nich je nazvaná "Volume – akustické dimenze v současném umění" a zaměřuje se na propojení zvuku a vizuálního projevu. Druhou výstavou je "Power Post Station – konverze energie ve vizuálním umění současnosti", která se zabývá konceptem energie a jejím přetvářením do výtvarné podoby. Poslední výstava nese název "Fresh Power – motivy a tendence nejmladší tuzemské sochařské generace" a mapuje nové trendy a inspirace mladých sochařů v České republice. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IC Trutnov

Štítky Trutnov, současné umění, Nová galerie, galerie, výstava, umění, továrna, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově se otevře nová galerie Centrum současného umění EPO1. Vznikla v prostorách staré továrny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.