Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie v kraji řeší stále více nehod motorkářů. K poslední musel záchranářský vrtulník

S příchodem letního počasí se na silnici objevuje stále více motorkářů. Policie v poslední době zaznamenala více dopravních nehod, do kterých se zapletl právě řidič motorky. Jedna z posledních se stala na silnici II. třídy mezi obcemi Králova Lhota a Libřice na Rychnovsku. Na místo musel záchranářský vrtulník.

„Osmatřicetiletý řidič motocyklu značky Yamaha měl začít předjíždět před ním jedoucí vozidla, zřejmě se však nestihl včas zařadit, následkem čehož došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Opel Costra,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná

Zranění motocyklisty i řidiče osobního auta byla natolik vážná, že na místo musel záchranářský vrtulník. Ten je letecky transportoval do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Tam jim byla odebrána krev, aby policie zjistila, zda před jízdou někdo z nich nepil. Škoda se vyšplhala na částku přes 200 tisíc korun.   

„Krásné počasí láká nejen motorkáře. Přitom motocykly a jejich jezdci jsou zapojeni do neúměrně vysokého procenta smrtelných a vážných nehod. Jsou totiž mnohem zranitelnější než řidiči jiných motorových vozidel,“ uvádí mluvčí. 

Policisté upozorňují zejména na to, že aby vyjížďky motorkářů byly příjemnou záležitostí, je nutné dodržovat základní pravidla a před první jarní jízdou zkontrolovat technický stav motorky, a to buď doma nebo v odborném servisu.  

Velmi důležité je také vybavení řidiče, které zvyšuje komfort během jízdy a v případě nehody může podstatně zmírnit následky. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky motorkář, motorka, motocykl, nehoda, léto, sezona, bezpečnost, doprava, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Hofmann

Úplně nejdůležitější ale je, aby řidiči automobilů koukali okolo sebe....

Úterý, 16. května 2023, 09:44Odpovědět

Policie v kraji řeší stále více nehod motorkářů. K poslední musel záchranářský vrtulník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.