Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Už tuhle sobotu hradecké nábřeží zaplní řemeslníci všeho druhu

Řemeslníci všeho druhu, takový bude další ročník Nábřeží řemeslníků, už tuhle sobotu na Tylově nábřeží v Hradci Králové. K viděni a koupení bude od devíti hodin kvalitní zboží, k ochutnání nejrůznější dobroty a nebude chybět ani tombola.

Městské slavnosti Nábřeží řemeslníků je opět tady. Už tuhle sobotu bude Tylovo nábřeží plné šikovných řemeslníků. Na návštěvníky čekají rukodělné výrobky i tvořivé dílny nejen pro děti. Kromě řemesel tady bude i loutkové divadlo, možnost projížďky po Labi nebo tombola plných řemeslných cen.

Mezi prodávajícími nebude chybět šikovná švadlena Kamila Balcarová, která nabidné kvalitní batohy z britského voskovaného plátna. Jedná se o funkční materiály, které vydrží roky a časem získávají jedinečnou patinu .

Na Tylově nábřeží bude i Terézia Kalinayová, která pro radost sobě i ostatním šije, přede, tká, plete, maluje i paličkuje. Je vybavená takovým tvůrčím arsenálem jako málo kdo. Mezi Čechami a Polskem tak vznikají sladké panenky malenky, koníčci hadráčci i paličkované náhrdelníky.

Chocholovi z dílny vykutálejí misky jasanové i jiné náčiní užitečné i zdobné. Když se řekne Duran, rázem se každému Hradečáku začnou sbíhat sliny . Pro slavnost si připravili speciální nabídku inspirovanou tradiční českou kuchyní. Nábřežím tak zavoní uzené klobásky a pečínka , babiččiny bramborové placky i metynka s křupavou drobenkou . 

Ohodnoť článek

Foto dobredivadlo.cz

Štítky Hradec Králové, Tylovo nábřeží, řemeslníci, prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už tuhle sobotu hradecké nábřeží zaplní řemeslníci všeho druhu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.