Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Během letošní topné sezony museli hasiči v kraji k téměř stovce požárů v komínech

Ačkoliv už topná sezona oficiálně skončila, chladná rána nutí lidi topit i mimo ni. Hasičům tak sezona rozhodně neskončila. Do včerejšího dne museli řešit celkem 91 požárů v komínech. To je o poznání více než v minulých letech.

„Jen v topné sezoně, která je běžně od října do března, hasiči v Královéhradeckém kraji řešili celkem 78 požárů v komínech. Ve většině případů šlo o zahoření sazí,“ uvedla na webu hasičů mluvčí Martina Götzová. Více než deset dalších požárů se stalo mimo hlavní topnou sezonu.  

Podle hasičů jsou škody vyčíslené na zhruba 720 tisíc korun. Údajně se nejedná o druh požáru, který by se rozšířil na celý objekt. „Horší následky mohou mít události, které do běžných požárů komínů neřadíme, ale na vině je nesprávná instalace spalinových cest,“ uvedla mluvčí. K takovým případům museli hasiči dvakrát.  

V prvním případě šlo o požár chalupy ve Vítězné na Trutnovsku, kde se škoda dostala na tři miliony korun. V druhém případě se jednalo o požár rodinného domu v Dobrušce, kde byla škoda vyčíslena na 1,5 milionu korun.  

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, komín, Královéhradecký kraj, statistika, topná, sezona, zahoření, saze, výjezd, škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během letošní topné sezony museli hasiči v kraji k téměř stovce požárů v komínech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.