Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradečtí strážníci dostanou nová SUV i uniformy

Městskou policii Hradec Králové čeká hned několik novinek. V rámci pravidelné obměny vozového parku budou pořízena tři nová SUV vozidla. Další změnou budou nové slavnostní a pracovní uniformy pro vedení městské policie a čestnou jednotku.

To vše vyjde na přibližně 4,5 milionu korun včetně DPH, částku na svém včerejším zasedání schválili radní města. „Městská policie v Hradci Králové funguje více než třicet let a za tu dobu se strážníkům podařilo zachránit řadu lidských životů, vyřešit nespočet případů a uchránit majetky v řádech milionů korun. Abychom i nadále mohli zachovávat tak vysoký standard jejich práce, je třeba jim zajistit odpovídající pracovní pomůcky. Ať už se jedná o nové uniformy, které by měly poskytnout pohodlí v letním i zimním období, nebo nové vozy, které budou bezpečné a sníží věkový průměr vozového parku,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Městská policie nyní disponuje patnácti vozy, tři z nich nahradí nová SUV. „Předpokládáme, že se bude jednat o SUV Škoda Karoq, která už ve vozové flotile jsou a máme s nimi dobré zkušenosti. Tato tři nová auta bychom chtěli využít zejména pro výjezdovou skupinu na tísňové volání,“ uvádí ředitel Městské policie Hradec Králové Martin Žďárský. Koupě vozů vyjde na více než 2,5 milionu korun včetně DPH. Tato auta budou speciálně upravena pro užívání městskou policií. Poprvé by to terénu mohla vyrazit začátkem příštího roku.

Vedle této novinky čeká městskou policii také změna uniforem, a to jak slavnostních, tak pracovních. Celkem se jedná o sedmdesát kusů nových uniforem, které budou určené pro vedení městské policie a čestnou jednotku. „Strážníci městské policie získali nové pracovní uniformy před čtyřmi lety, kdy se změnil i jejich design. Uniformy vedení jsou staré více než patnáct let a rozhodně si už obměnu zaslouží,“ doplňuje ředitel Žďárský. Nové uniformy by mohli městští strážníci obléknout už na podzim.ray 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Městská policie Hradec Králové

Štítky uniforma, obecní policie, SUV, Hradec Králové, Pavlína Springerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí strážníci dostanou nová SUV i uniformy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.