Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Trutnovská střední škola bude mít nové centrum odborné výuky. Kraj za něj zaplatí 60 milionů

V Trutnově začala rekonstrukce stávajících objektů v areálu Střední školy hotelnictví, řemesel a gastronomie. Opravené prostory bude škola využívat pro praktickou výuku řemeslných oborů a část z nich také slouží jako domov mládeže. Stavební práce, které budou trvat až do srpna 2024, stojí více než 60 milionů korun.

Střední škola hotelnictví, řemesel a gastronomie v Trutnově vznikla v roce 2018 sloučením středních škol, a to teplické střední školy hotelnictví a společného stravování a trutnovské střední odborné školy a středního odborného učiliště.  

Práce zahrnují výstavbu nových šaten i hygienického zázemí. Po rekonstrukci bude školní kuchyň vybavena nejmodernějšími spotřebiči, což umožní lepší přípravu kvalitních a zdravých jídel. „Po rekonstrukci kuchyň vybavíme moderními víceúčelovými spotřebiči a výuka žáků pomocí nejmodernějších technologií se odrazí v praxi, protože lépe umožní přípravu kvalitních a zdravých jídel,“ uvedl v tiskové zprávě Pavel Bulíček (Piráti). 

Nové prostory budou také k dispozici pro další trutnovské školy a jejich odborné kurzy a workshopy.  

Projekt zahrnuje celkové stavební úpravy areálu, který se skládá ze šesti budov, a bude se provádět ve dvou etapách. V první etapě, kterou hradí kraj, bude vytvořen domov mládeže pro ubytování středoškoláků. V druhé etapě se plánuje nová přístavba s kompletními prostory pro obory cukrář a pekař, včetně šaten, hygienického zařízení a zázemí pro údržbu areálu.  

Stavební práce v hodnotě 60,4 milionu korun včetně DPH začaly v dubnu letošního roku a mají být dokončeny v srpnu 2024. Rekonstrukce trutnovského centra odborné výuky patří k nejvýznamnějším investičním akcím. 

„Trutnovská škola nabízí ke studiu obory ukončené výučním listem, maturitní obory a možnost získání vyššího odborného vzdělávání ve dvouletém nástavbovém studiu. Tato kombinace přináší řadu výhod, studenti znají prostředí, nemusí se adaptovat na nové podmínky a lehce navážou na předchozí znalosti a dovednosti, které si dále prohlubují,“ vysvětlil ve zprávě náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Škola vzdělává žáky v oborech s výučním listem kuchař, číšník, pekař, cukrář, truhlář, instalatér, tesař a zedník a nabízí maturitní obor hotelnictví a v nástavbovém obor gastronomie. V letošním školním roce ji navštěvuje 329 žáků. Pro příští školní rok nabízí škola 252 míst do prvních ročníků. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky střední škola, Trutnov, gastronomie, rekonstrukce, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská střední škola bude mít nové centrum odborné výuky. Kraj za něj zaplatí 60 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.