Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie obvinila dvojici mužů, která zneužila dotaci na turnaj Ondrášovka Cup. Hrozí jim až pět let vězení

Policie z Hradce Králové zadržela a zatkla dva osmačtyřicetileté muže, kteří jsou podezřelí ze zneužití dotace na fotbalový turnaj. Jeden z těchto mužů měl čerpat půlmilionovou dotaci. Peníze poslal sobě, přítelkyni i svému komplicovi. Starší z mužů nakonec skončil ve vazbě. Oběma hrozí od jednoho do pěti let ve vězení.

„Po společné domluvě o pár měsíců starší muž požádal o dotaci na fotbalový turnaj v rámci jednoho projektu pro mládež, přestože věděl, že všechny náklady byly již na tuto akci uhrazeny a nebylo tedy třeba žádné dotace,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Muž navíc požádal o více peněz, než samotný turnaj skutečně stál.  

Z dotace získal půl milionu korun. Část peněz poslal na svůj osobní účet, část své partnerce a několik tisíc vybral v hotovosti. Zhruba dvě třetiny získané částky poslal i na účet spolku, ve kterém působil druhý obviněný muž. Ten vystavil faktury na smyšlené položky turnaje. Nechal si proplatit například lékařskou službu, rozhodčí nebo úklid v areálu. Služby však nezaplatil a peníze z účtu vybral.  

„Kvůli důvodné obavě, že by mohl starší muž působit na dosud nevyslechnuté svědky, podali policisté státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby,“ dodala Kormošová. Ve vazbě nakonec skončil starší z mužů. Mladší je stíhán na svobodě. 

Podezřelým z údajného podvodu by podle dřívějších informací médií měl být hokejový extraligový rozhodčí Petr Lacina, který byl v minulosti předsedou spolku pořádajícího dětský pohár mládeže FAČR Ondrášovka Cup. Zda je Lacina jedním z obviněných, mluvčí policie nekomentovala. V únoru 2021 Lacina v prohlášení věc označil za vykonstruovanou kauzu a jakékoliv pochybení odmítl.

Ohodnoť článek

Foto Anja | Pixabay

Štítky dotace, policie, peníze, FC Hradec Králové, Petr Lacina, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila dvojici mužů, která zneužila dotaci na turnaj Ondrášovka Cup. Hrozí jim až pět let vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.