Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V hradeckých lesích začnou opravy asfaltových cest, budou bezpečnější

Lesní asfaltové cesty v hradeckých městských lesích čekají v nejbližších dnech opravy, první fáze proběhne již 4. a 5. května. Jedná se o část asfaltového okruhu, konkrétně úsek od ulice Na Hrázce směrem ke kempu Stříbrný rybník.

Návštěvníci rekreačních lesů by měli v místech stavby dbát zvýšené opatrnosti. „Opravován bude úsek cca 300 metrů, který byl nejvíce poškozen kořeny stromů, především topolů. Ty při růstu pod vozovku poničily její povrch a vznikly tak nerovnosti, které mohou být při rychlejší jízdě pro cyklisty a in-line bruslaře nebezpečné,“ uvádí Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Úsek bude opravován v celé šíři vozovky a po dobu oprav zde nebude možný průchod či průjezd veřejnosti.

Druhá fáze oprav je naplánována na 17. a 18. května, kdy bude provedena oprava lesní asfaltové cesty Písečnice v úseku od Nového Hradce Králové po hájovnu Černá stráň. „Tato cesta byla stavěna v roce 2004 a opravu si již zaslouží. Doposud sloužila dobře, ale v některých místech i zde došlo k poškození vozovky kořeny přilehlých stromů. Vzniklé trhliny by se časem zvětšovaly a mohlo by dojít k vážnějšímu narušení povrchu cesty,“ doplňuje Milan Zerzán. Cesty budou v tomto případě nadále přístupné veřejnosti.

V obou případech bude třeba, aby návštěvníci městských lesů dbali v okolí strojů zvýšené opatrnosti, řídili se pokyny pracovníků a dodržovali všechna opatření, která slouží především k zajištění jejich bezpečnosti.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Městské lesy Hradec Králové a.s.

Štítky les, oprava, Hradec Králové, Městské lesy, asfalt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckých lesích začnou opravy asfaltových cest, budou bezpečnější  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.