Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Muž vyhrožoval, že nechá vybouchnout auto ve Futuru. Na místo musel pyrotechnik

Policie v Hradci Králové obvinila čtyřicetiletého muže, který vyhrožoval bombou. Volal na linku 158, že kvůli diskriminaci nastražil do jednoho ze zaparkovaných aut u obchodního centra Futurum bombu. Na místo vyjel pyrotechnik. Ten žádné výbušné zařízení nenašel.

„Okamžitě se rozjela záchranně bezpečnostní operace, při které byl volající muž zadržen a uvedené vozidlo nalezeno. S ohledem na oznámení možného nástražného výbušného zařízení umístěného v předmětném vozidle, policisté provedli široké uzavření místa nálezu vozidla a vykázali přítomné osoby,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Na místo přijel i policejní pyrotechnik, který ve vozidle žádné výbušné zařízení nenašel. Potvrdil tak domněnku, že se jedná o planý poplach. Volající volal na linku 158 ve čtvrtek krátce před polednem. Chvilku před 16:00 byl provoz kolem obchodního centra i uvnitř obnoven a vše se vrátilo k normálu.  

Zadržený muž policistům nadýchal přes dvě promile a byl převezen na policejní služebnu, kde skončil v cele. „Po vystřízlivění byl obviněn z trestného činu šíření poplašné zprávy. Jelikož úmyslně způsobil nebezpečí vážného znepokojení části obyvatelstva tím, že rozšířil poplašnou zprávu, která je nepravdivá, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ uvedla Kormošová. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hradec Králové, krimi, bomba, Futurum, vyhrožování, 158, policie, pyrotechnik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vyhrožoval, že nechá vybouchnout auto ve Futuru. Na místo musel pyrotechnik  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.