Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Koupaliště Flošna zdraží o 15 procent. Začíná s přípravou na novou sezonu

Správa nemovitostí Hradec Králové začala s přípravou koupaliště Flošna na letošní letní sezonu. Nové budou herní prvky, rozšíření odpočinkové zóny i ceník. Za koupání na 14 let starém koupališti v centru Hradce Králové se lidé připlatí o zhruba 15 procent.

„Téměř každý rok navrhuje správa nemovitostí úpravu cen služeb a vstupného pro nadcházející sezónu na letním koupališti Flošna. Reaguje tak na vývoj inflace a nárůst cen nákladů,“ obhajuje v tiskové zprávě rozhodnutí rady města náměstek Pavel Vrbický (Piráti).  

Nejvýraznější změnou pro příští sezonu bude právě ceník. Například základní vstupné na celý den nově vyjde na 190 korun, s čipovými hodinkami 165. Děti do 120 centimetrů a 15 let, studenti, senioři a tělesně postižení za celý den zaplatí 150 korun. S hodinkami 125 korun.  

Na návštěvníky v letošní sezoně čeká nový odpočinkový prostor u dětského bazénu. Ten bude dvakrát tak velký a zastíněn novou konstrukcí.  

Nejvíce novinek si však užijí právě děti. „Dětské hřiště bude nově přesunuto do prostoru mezi restaurací a hřištěm pro plážový volejbal. Bude tak více ve stínu a poskytne větší komfort jeho dětským návštěvníkům i rodičům. Kromě přesunu bude hřiště také rozšířeno a přibydou sem nové herní prvky,“ uvádí náměstek Vrbický. 

Už v minulém roce navíc začala fungovat automatická pokladna u vstupu do areálu koupaliště. Ta slouží pro bezobslužný prodej vstupenek, zjištění a také dobití kreditu na čipových hodinkách. 

Poslední letní sezona trvala čtyři měsíce  

Poslední loňská sezona odstartovala 20. května a oficiálně skončila v polovině září. Za tu dobu koupaliště navštívilo celkem 84 tisíc návštěvníků. Po pandemických restrikcích šlo o meziroční nárůst 41 procent. Nejsilnější sezonu koupaliště pamatuje v roce 2018, kdy turnikety prošlo 119 tisíc lidí.  

„Třináctá letní sezóna byla návštěvností tou nejvyrovnanější sezónou v historii areálu, který byl otevřen v květnu 2010. Návštěvnost v jednotlivých měsících, byla téměř totožná, červnová návštěvnost přesáhla 25 tisíc návštěvníků, červencová skončila těsně pod 28 tisíci a v srpnu navštívilo koupaliště 28 tisíc návštěvníků" uvedla v tiskové zprávě Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.  

Ohodnoť článek

Foto SNHK

Štítky koupaliště, Hradec Králové, nemovitost, léto, Flošna, ceník, vstupné, zdražení, sezona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště Flošna zdraží o 15 procent. Začíná s přípravou na novou sezonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.