Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvůr Králové otevře novou naučnou stezku. Lidé si prohlédnou hmyzí hotel i zídku pro plazy

Dvůr Králové nad Labem dokončuje novou naučnou stezku Na Felčarské cestě. Celá trasa bude měřit dva kilometry a povede od spodní brány městského hřbitova. Na její trase bude celkem deset stanovišť s naučnými a interaktivními prvky. První návštěvníci ji budou moct projít už ve čtvrtek 20. dubna.

„Stezka má řadu netradičních zastavení. Jedním z nich je například hmyzí louka, kde budou hmyzí domky i hotel, nebo zídka pro plazy. Zajímavé bude zastavení s názvem Metr dřeva, kde se lidé budou moci podívat, jak vypadá rovnaný kubík dřeva. Novinkou na našich naučných stezkách je zastavení s názvem Mikrosvět,“ říká v tiskové zprávě Petr Kupský, jednatel Lesů města Dvůr Králové nad Labem. 

Právě městské lesy na den otevření naučné stezky připravují celodenní program. Dopolední část bude určená především pro žáky základních a mateřských škol, odpoledne naváže program pro veřejnost.  

„Pozvali jsme například dřevosochaře, jejichž díla pak ozdobí jednotlivá zastavení naučné stezky, k vidění budou sokolníci, lesní technika a na místě bude možné si opéct buřty. DDM Jednička připraví pro děti různé hry a soutěže a akci na vybraných stanovištích svým programem podpoří také Klub Natura místního gymnázia nebo žáci ZŠ Schulzovy sady,“ dodává Kupský. Samotné slavnostní otevření stezky je v plánu ve 14:00. Doprovodný program potrvá až do 17:00.  

Vybudování nové naučné stezky vyšlo na 690 tisíc korun a veškeré náklady se podaří pokrýt z dotace.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Joshua Choate

Štítky Dvůr Králové nad Labem, naučná stezka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové otevře novou naučnou stezku. Lidé si prohlédnou hmyzí hotel i zídku pro plazy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.