Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Královéhradecký kraj si chce zavázat vycházející mediky, chystá pro ně miliony

Královéhradecký kraj si chce pohlídat, aby studenti šestých ročníků lékařských fakult šli pracovat do jedné z nemocnic v regionu a vyhlašuje stipendia. Aktuálně je připraveno šest milionů korun.

Dalších šest milionů korun plánuje rozdělit Královéhradecký kraj prostřednictvím svého zdravotnického nadačního fondu mezi studenty šestých ročníků lékařských fakult, kteří se rozhodnou pracovat v jedné z nemocnic v regionu. Stipendia jsou jednou z cest, kterou se kraj dlouhodobě snaží získat nové lékaře do zdravotnických zařízení.

Vyplácení stipendií a cílená motivace mediků probíhá v našem kraji již osmý rok. Za tu dobu se podařilo získat pro nemocnice v Královéhradeckém kraji už více jak 175 nových lékařů, kteří nám částečně pomáhají řešit dlouhodobý nedostatek lékařského personálu ve zdravotnických zařízeních,“ řekl radní pro oblast zdravotnictví Zdeněk Fink.

Podmínkou získání stipendia je nástup a setrvání v jednom ze zdravotnických zařízení v regionu po dobu nejméně čtyř let. Do krajského stipendijního programu se mohou hlásit studenti devíti oborů lékařství.

Mezi podporované obory patří anesteziologie a intenzivní medicína, neurologie či otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku. Studenti těchto oborů mohou získat stipendium ve výši 100 tisíc korun. U prioritních oborů, jako je pediatrie, vnitřní lékařství, klinická onkologie, psychiatrie, radiologie a zobrazovací metody či všeobecné praktické lékařství je výše stipendia až 150 tisíc korun.

Pro aktuální kolo stipendijního programu je připraveno šest milionů korun, které mezi úspěšné uchazeče o stipendium rozdělí Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje. Zájemci o stipendium můžou žádost zaslat do 5. května 2023,

Ohodnoť článek

Foto Lékařská fakulta Hradec Králové

Štítky Královéhradecký kraj, zdravotnické zařízení, zdravotnický nadační fond, medici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj si chce zavázat vycházející mediky, chystá pro ně miliony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.