Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Do Hradce Králové se vrátí farmářské trhy. Pořádat je budou samotní regionální výrobci

Na Tylovo nábřeží v Hradci Králové se vrátí farmářské trhy. Ty v minulosti pořádala Kulturní vzdělávací společnost, ale postupem času od nich opustila. Lokální výrobci se proto domluvili, že trhy zkusí zorganizovat sami. Konat se mají 15. dubna na Tylově nábřeží. Nynější organizátoři věří, že se z nich podaří udělat tradici.

Lokální výrobci o svých trzích začali mluvit v únoru letošního roku. „Farmářské trhy jsou totiž jedním z klíčových distribučních kanálů pro prodej našich výrobků. Zároveň je vnímáme jako důležitý sociokulturní prvek, který by neměl v žádném krajském městě chybět,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu Jakub Erler, zástupce organizátorů.  

Aby bylo možné trhy uspořádat, vznikla nová nezisková organizace Městské trhy, která zajišťuje doprovodný program, který bude cílit především na děti. „Pokud dorazí na trhy velké množství zákazníků, malovýrobce si na trhu udržíme a věřím, že tak dojde k vzájemné spolupráci,“ uvedl Erler.  

Mezi doprovodný program bude patřit edukace návštěvníků v oblasti zpracování potravin, praktické ukázky, dílny pro děti nebo exkurze ke zpracovatelům a chovatelům. První farmářské trhy nabídnou program zaměřený na seznámení se s životem na malé rodinné farmě, zaměřující se na chov skotu. 

Nově vzniklá organizace věří, že se farmářské trhy v Hradci Králové podaří pořádat dvakrát měsíčně. A to vždy v čase od 09:00 do 13:00.  

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels | Pixabay

Štítky Hradec Králové, farmářský trh, trhy, lokální, výrobci, chovatelé, pořádání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce Králové se vrátí farmářské trhy. Pořádat je budou samotní regionální výrobci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.