Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V Hradci na sídlišti končí všechny tři pošty, město je proti

Největší panelové sídliště v Hradci Králové na Moravském Předměstí s téměř 30.000 obyvateli bude od 1. července bez pošty. Zatím na něm jsou v provozu tři pošty a všechny by měly skončit, vyplývá ze seznamu zrušených pošt.

Vedení města a zástupci místní samosprávy s tím nesouhlasí. Celkem by mělo být v Hradci Králové zrušeno sedm ze 14 pošt. Moravské Předměstí je zároveň největším sídlištěm v Královéhradeckém kraji. Žije v něm stejně lidí jako ve druhém největším městě kraje, Trutnově.

Podle předsedy komise místní samosprávy Moravské Předměstí sever Bedřicha Kabilky je zrušení všech tří pošt špatné rozhodnutí. "I když jsou všechny tři pošty na Moravském Předměstí v provozu, tak u nás na poště na Benešově třídě pořád stojí fronta 20 až 30 metrů, a to nepočítám, když si důchodci chodí pro peníze. Jsou u nás tři domovy důchodců," řekl Bedřich Kabilka.

Česká pošta podle něj udělala rozhodnutí o zrušení pošt takzvaně od stolu, protože žádný průzkum v místě se podle něj nedělal. "Pokud se nás zásadně nezastane magistrát, tak si to (zachování pošt) nedovedu představit," řekl. Ke zrušení jsou na sídlišti určené pošty v ulicích Benešova, Milady Horákové a Štefánikova.

V případě jejich zrušení by lidem z Moravského předměstí podle Kabilky nezbylo než chodit poštu do sousední čtvrti Malšovice, kam je navíc městskou dopravou omezené spojení. Samotné Malšovice mají téměř 10.000 obyvatel.

Primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) označila zrušení sedmi ze 14 pošt ve městě a zvolený postup za absurdní, tristní, nesystémový a jednostranný s negativním dopadem na širokou veřejnost. Po České poště bude žádat změnu rozhodnutí.

V celém Královéhradeckém kraji Česká pošta ke konci června zruší 16 poboček. Kromě sedmi v Hradci Králové uzavře po dvou v Jaroměři, Vrchlabí a Náchodě a po jedné v Jičíně, Trutnově a Meziměstí. Většinou jde o větší města, kde je nyní více poštovních poboček.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Česká pošta

Štítky ČR, správa, pošta, Česká pošta, obce, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlastimil Jirásko

Neexistuje slušné, vyslovitelné slovo kterým by šlo nazvat toto rozhodnutí.

Úterý, 4. dubna 2023, 12:36Odpovědět

Pavel Dvořák

To je neuvěřitelný. Ti amatéři z vedení pošty vůbec netuší, že na Moravském předměstí a v Třebši žije skoro polovina města.

Úterý, 4. dubna 2023, 08:45Odpovědět

Pavel Dvořák

Hmm, to je hezký, pošta v Malšovicích je dost vytížená už teď. Příliv dalších lidí je absurdní. Už teď někdy bývá celý prostor pošty plný lidí. Ti další budou muset čekat před barákem. :)

Úterý, 4. dubna 2023, 08:22Odpovědět

V Hradci na sídlišti končí všechny tři pošty, město je proti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.