Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž si na internetu našel finančního poradce. Ten ho okradl o 1,3 milionu korun

Muž z Trutnovska se rozhodl, že zhodnotí své peníze. Jedna z reklam na internetu mu nabídla společnost, která měla pozitivní reference a komentáře. Většina lidí v nich tvrdila, že skutečně vydělala. Následně se spojil se svým novým finančním poradcem Robertem. Ten ho nakonec okradl o 1,3 milionu korun.

„Aby mu mohl Robert co nejvíce pomoci, oznamovatel si naistaloval aplikaci AnyDesk. Tím pachatel získal přístup do jeho počítače,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Podvedený si vzal úvěr na 700 tisíc korun a předal je Robertovi. Ten za ně údajně nakoupil bitcoiny, které měl obratem prodat a vydělat na tom. Následně podvodník přišel s tvrzením, že chce banka ověření finančních prostředků ve výši 600 tisíc korun. Jinak mu nemůže být vyplácený výnos z investování, který byl podle Roberta jeden milion korun.  

„Poškozenému se toto samozřejmě nelíbilo a přímo se zkontaktoval se společností, která mu investování prvotně na internetu nabídla. Právní zástupce firmy ho však uklidnil a sdělil mu, že je vše v naprostém pořádku, že je to běžný postup,“ uvedla mluvčí.  

To podvedeného uklidnilo a jakmile požadované peníze získal, kontaktoval Roberta. Ten je skrze aplikace AnyDesk údajně poslal do banky. Nastal ovšem další problém. Údajný finanční poradce požadoval další peníze. A to opět kvůli ověření finančních prostředků. K tomu už však nedošlo.  

Ohodnoť článek

Foto rupixen | Pixabay

Štítky Internet, finanční poradce, peníze, okres Trutnov, Bitcoin, podvod, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si na internetu našel finančního poradce. Ten ho okradl o 1,3 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.