Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Velikonoční trh v broumovském klášteře nabídne řemeslné výrobky i tradiční dekorace

Broumovský zámek ožije zítra Velikonocemi. Od půl deváté do třinácti hodin se na nádvoří a v zahradě benediktinského kláštera koná tradiční Velikonoční trh. Jeho součástí je i rukodělná dílna pro děti.

Velikonoční trh je už v broumovském klášteře tradicí a je stejně oblíbený jako prosincový Adventní trh. Letos vychází právě na „apríla“, tedy na 1. dubna. Návštěvníkům se od 8:30 do 13 hodin otevře na nádvoří broumovského kláštera a v přilehlých prostorách.

Velikonoční trh je vyhlášený prodejem kvalitních regionálních produktů, velikonočních dekorací, pomlázek spolu s bohatou nabídkou občerstvení a skvělou atmosférou. "Mezi prodejci nebudou chybět producenti dřevěných a řezbářských výrobků, keramika, kovářské výrobky, domácí mýdla a další. Populární jsou také stánky lokálních producentů potravin, ať už se jedná o pekařské výrobky z Kvíčerovské pekárny, broumovský sýr Braunauer nebo poctivé uzeniny z Krkonoš," uvedla v tiskové zprávě Kateřina Ostradecká z Agentury pro rozvoj Broumovska

Nabídku jako vždy doplní také marmelády a sirupy, včelařské produkty, jako jsou med i medovina a vína z Benediktinských sklepů. Na trhu se bude prezentovat také Broumov 2028, který kandiduje na Evropské hlavní město kultury.

Velikonoční trh je ovšem také příležitostí k setkávání se s přáteli a sousedy, lidé tráví v družném hovoru společné chvilky na nádvoří kláštera či v přilehlé zahradě. Zvlášť po dlouhé zimě je vždy příjemné pobýt v přátelské atmosféře. „Počasí v návštěvnosti trhu nehraje úplně roli, i když nám zrovna nepřeje, lidé stejně vždy přijdou, neboť vědí, že je zde vždy hojné množství prodejců s kvalitní nabídkou produktů a skvělá atmosféra,“ doplňuje produkční Anna Iljašenková ze Vzdělávacího a kulturního centra Broumov. Na Velikonoční trh pravidelně přijíždějí návštěvníci z blízka i z daleka, kteří mohou návštěvu kláštera spojit s další kulturní nabídkou na Broumovsku.

V rámci Velikonočního trhu je vždy připraven program pro děti a jejich rodiče. Od 9:30 do 12 hodin bude v prostorách Maiwaldovy akademie probíhat tradiční rukodělná dílna pro děti.

Ohodnoť článek

Foto Agentura pro rozvoj Broumovska

Štítky Broumovský klášter, Broumovský zámek, klášter, nádvoří, Velikonoce, Broumov, Broumovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční trh v broumovském klášteře nabídne řemeslné výrobky i tradiční dekorace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.