Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Východní Čechy zažijí další hokejové derby. Proti sobě se postaví studenti univerzit

Hradec Králové a Pardubice budou mít příležitost poměřit své zkušenosti na ledě. Nepůjde však o extraligové, ale univerzitní hokejové derby. Proti sobě se postaví výběr hráčů Univerzity Hradec Králové (UHK) a Univerzity Pardubice (UPCE).

Univerzitní hokejové derby se bude hrát už po šesté. Zápasová bilance je na straně Hradce Králové, Pardubice vyhráli jen v roce 2016. „Pevně věřím, že se nám podaří i letos pohár obhájit a trošku tak vyrovnat skóre po prohraném derby v esportu z letošního března,“ uvedl v tiskové zprávě rektor UHK Kamil Kuča.  

I přes dlouholetý neúspěch si Pardubice na výhru věří. Studenti se už druhým rokem účastní univerzitní ligy v ledním hokeji. „Tým Riders Univerzita Pardubice v letošním roce postoupil do vyřazovací části a osobně jsem viděl řadu velmi kvalitních a zajímavých zápasů. Proto věřím, že v letošním derby uspěje právě Univerzita Pardubice,“ uvedl ve zprávě rektor UPCE Libor Čapek.  

Univerzitní derby se bude hrát v úterý 4. dubna od 18:00 v ČPP aréně v Hradci Králové. Fanoušci Pardubic budou moct využít speciální autobus, který pro ně univerzita vypraví z kampusu až pod Bílou věž. 

Ohodnoť článek

Foto Univerzita Pardubice

Štítky Východní Čechy, hokej, Pardubice, Hradec Králové, univerzita, Univerzita Pardubice, Univerzita Hradec Králové, UPCE, UHK, derby, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východní Čechy zažijí další hokejové derby. Proti sobě se postaví studenti univerzit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.