Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na trutnovské Bojiště je zákaz vstupu, probíhá proměna amfiteátru

Na trutnovské Bojiště je zákaz vstupu. V současné době probíhá rozsáhlá rekonstrukce amfiteátru v areálu na Bojišti. Z důvodu bezpečnosti se radnice rozhodla areál dočasně pro veřejnost zcela uzavřít. 

Vzhledem k velikosti staveniště, pokud by se mělo oplotit, aby zbytek areálu zůstal veřejně přístupný, šlo by o vysoké náklady navíc. Aby se nikomu nic nestalo, areál bude na dva měsíce, tedy do konce května, pro veřejnost uzavřen. 

"Práce na revitalizaci amfiteátru postupují dle harmonogramu a termín otevření areálu před festivalovou sezónou není nijak ohrožen. Momentálně instalujeme konstrukce laviček a obrubníky a provádíme terénní úpravy," uvedl v tiskové zprávě Michal Rosa, starosta města.

Nejviditelnější změnou budou nové lavičky z kovové konstrukce se sedáky a opěradly z impregnovaného sibiřského modřínu. Kapacita nového amfiteátru bude přibližně 1256 míst k sezení. Mezi řadami laviček vzniknou dva nové chodníky ze žulových kostek. Opravy se dále dočká plocha mezi podiem a lavičkami, která bude z hutněného asfaltového recyklátu. Radnice do amfiteátru investuje 9,6 milionu korun vč. DPH.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Klára Bednářová

Štítky Bojiště, Trutnov, vstup, zákaz, areál, Michal Rosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trutnovské Bojiště je zákaz vstupu, probíhá proměna amfiteátru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.