Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecký útulek povede externí firma, město vypsalo výběrové řízení

Hradecký útulek pro opuštěná zvířata hledá provozovatele, město teď vypsalo výběrové řízení. Doteď tohle obstarávaly Technické služby, ale radnice se rozhodla, že zvolí cestu extérního dodavatele.

Nový správce by po uplynutí všech stanovených lhůt mohl útulek začít provozovat ke konci léta. „Na nového provozovatele budou kladeny přísné požadavky, především co se týče zkušeností s provozováním podobného zařízení. Hodnotit budeme ale také jiné důležité aspekty, jako vize dalšího rozvoje zařízení i formu komunikace s veřejností,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky pro oblast životního prostředí Adam Záruba.

Útulek pro opuštěná zvířata doposud provozovaly Technické služby Hradec Králové, radnice nyní rozhodla o předání správy tohoto zařízení externímu dodavateli. Na svém včerejším zasedání schválili radní města podmínky a vypsání výběrové řízení na nového provozovatele. Součástí nabídky je na provoz určeno více než 14,2 milionu korun, a to na dobu 36 měsíců včetně tříměsíční přípravné lhůty. „Nového provozovatele bychom mohli mít vysoutěženého v květnu. Po uzavření smlouvy bude mít tříměsíční lhůtu na převzetí budovy a zajištění všech potřebných dokumentů k provozu. Předpokládáme, že by se správy útulku mohl nový provozovatel zhostit koncem srpna. Pokud vše půjde dobře, mohlo by to být i o nějakou dobu dříve,“ dodal náměstek Záruba.

Útulek pro opuštěná zvířata nedaleko malšovického lesního hřbitova provozovaly technické služby od roku 2008. Je zde osm míst pro psy v karanténě a 48 pro psy ve volném chovu. Pro kočky v karanténě je vyhrazeno sedm míst a pro volný chov je to deset. Za patnáct let prošlo útulkem téměř šest tisíc zvířat.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Útulku pro opuštěná zvířata

Štítky TSHK, útulek, výběrové řízení, pes, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký útulek povede externí firma, město vypsalo výběrové řízení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.