Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Sirény hasičů zkomplikovaly usínání lidem v Náchodě Bělovsi, hořel tam rodinný dům

Hasiči vyráželi včera v noci do Náchoda Bělovsi, kde hořel rodinný dům. Museli postupovat rychle, aby plameny nepřeskočily na nedalekou mateřskou školu. Škoda po požáru převyšuje milion korun.

PoProfesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda zasahovali v úterý večer u požáru rodinného domu v části Běloves, ulice Na Rovince. "Už při příjezdu jednotek byl bungalov zasažen plameny v celém rozsahu, požár byl v pokročilé fázi. Hasiči se snažili oheň rychle lokalizovat, aby nehrozilo jeho rozšíření do okolí, kde stála mimo jiné blízko i budova mateřské školy. To se jim rychle podařilo, lokalizaci hlásil velitel zásahu už kolem 20:30 a další asi tři hodiny trvalo dohašování konstrukcí a vynášení uskladněných věcí z objektu," uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Likvidace požáru byla kolem 23:20. Dobrovolní hasiči pak dohlíželi na místo až do ranních hodin.

V péči lékařů skončil jeden člověk. Příčina vzniku požáru nebyla zatím stanovena, zjišťují ji vyšetřovatelé hasičů. Dnes místo prohledají vyšetřovatelé. Škoda vyskočila na milion a půl.

Na místě zasahovaly jednotky s pěti cisternami i automobilovým žebříkem. Hasiči využívali při zásahu dýchací techniku, její zásobu dovezl z náchodské stanice technický automobil chemický. Na zásahu se podíleli profesionální hasiči ze stanice Náchod a dobrovolné jednotky z Náchoda – družstva Běloves a město.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, Náchod, Běloves, hasiči, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sirény hasičů zkomplikovaly usínání lidem v Náchodě Bělovsi, hořel tam rodinný dům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.