Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Orlici v Hradci vyrůstá nová kanoistická loděnice, řeší se nájemce

Od loňského léta probíhá na pravém břehu řeky Orlice výstavba nové kanoistické loděnice. Budovu již řemeslníci v zimě dokončili, nyní je třeba dodělat ještě terénní úpravy včetně nového vjezdu.

Město nyní řeší nájemce budovy. Téměř celý objekt bude v nájmu vodáků z Tělocvičné jednoty Sokol Hradec, malou část ale budou využívat také Sportovní otužilci Hradec Králové. Oba nájemce na svém včerejším zasedání schválili radní města, do loděnice by se mohli nastěhovat na přelomu dubna a května.

Budova kanoistické loděnice je složena ze dvou částí – skladu lodí a zázemí pro sportovce. „Nájemcům jsou k dispozici místnosti, které mohou sloužit jako zázemí pro sportovní vybavení, dále sociální zařízení, sprchy, posilovna, sauna a také klubovna. To vše včetně skladu, kam lze umístit až 150 lodí, budou využívat hradečtí vodáci ze Sokola. Jednu místnost pak budou moci jako své zázemí využívat také sportovní otužilci,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický. Roční nájemné nebytového prostoru vychází na 600 korun za metr čtvereční za rok, za venkovní plochy používané pro sportovní činnost je to pětikoruna. Nájemné tak vodáky za rok vyjde na více než 466 tisíc korun, spolek otužilců pak bude hradit přibližně 16 tisíc za rok. Kromě těchto nájemců budou moci loděnici využívat také školy k tematické výuce, jako například střední a vyšší zdravotnická škola z Hradec Králové.

Ještě něž se ale budou moci nájemci do budovy nastěhovat, musí řemeslníci dokončit plochy kolem loděnice. „Samotná loděnice je již dokončena, stejně tak již během minulých týdnů došlo k demolici staré loděnice a odvozu suti. Zbývá nám už jen dokončit terénní úpravy v okolí, jako je vybudování zpevněné plochy pro vozidla, která zde budou parkovat nebo nakládat lodě pro převoz. Zkolaudováno bychom tak měli mít do konce tohoto měsíce,“ doplňuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek. Poté budou následovat ještě dodatečné venkovní úpravy, které nejsou závislé na kolaudaci. Týkají se například zatravnění ploch či nového oplocení objektu. Stavba samotné budovy zatím vyšla město na 21,2 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky loděnice, nájem, Hradec Králové, Orlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Orlici v Hradci vyrůstá nová kanoistická loděnice, řeší se nájemce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.