Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Opilá matka "nevěděla o světě", její tříletý syn se toulal po městě

V pondělí krátce před 19. hodinou přivedli na policejní služebnu v Třebechovicích pod Orebem strážníci městské policie přibližně tříleté dítě, které bylo samotné u rybníčku Bor. Totožnost chlapce neznali a začali tak pátrat po rodičích. Zanedlouho zjistili, že se jedná o místního chlapce. Jeho opilá matka ani nevěděla, kde svého syna má.

„Nalezený chlapec byl v pořádku, slušně a čistě oblečen a bez známek zranění. S policisty však, ačkoliv se nebál, nekomunikoval. Proto nebylo možné zjistit jeho totožnost. Začali prověřovat okolní domy, zavolali pracovníky oddělení sociální péče o děti a požádali starostu, aby nález dítěte vyhlásil v místním rozhlase,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Muži zákona nakonec dostali tip, že by se mohlo jednat o tříletého místního chlapce, který už byl viděn ve městě. Matku ztraceného syna poté našli u své matky doma v centru města. 

„Obě ženy byly viditelně v podnapilém stavu a na dotaz hlídky, kde mají dítě, nebyly schopné nic uvést. Hlídka čtyřiatřicetiletou matku podrobila dechové zkoušce, která ukázala téměř 2,5 promile alkoholu. Starší z žen zkoušce ze zdravotních důvodů nebyla podrobena,“ dodala Kormošová.

Matka dítěte policistům své jednání zdůvodnila tím, že zapíjely svého tragicky zemřelého příbuzného. Ona měla vypít necelou láhev vodky a skleničku piva, její matka dva panáky vodky.

Jelikož se ani jedna z nich o dítě nemohla postarat, byl chlapec předán tetě. Případem se bude dále zabývat správní orgán.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, městská policie, alkohol, opilost, dítě, Třebechovice pod Orebem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá matka "nevěděla o světě", její tříletý syn se toulal po městě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.